ÖZEL HABER

Suriyeliden Satılık İlanları Elinizde Patlamasın!

Suriyelilerin ülkelerine dönmeye başlamasıyla, ev ve arabalarını satılığa çıkaranların ilanları dolandırıcıların hedefi haline geldi. Ordu’da vatandaşlar ise bu tür şüpheli ilanlara karşı bilinçli yaklaşıyor.

Suriyeliden Satılık İlanları Elinizde Patlamasın!
Abone Ol

Suriyelilerin ülkelerine dönmeye başlamasıyla, ev ve arabalarını satılığa çıkaranların ilanları dolandırıcıların hedefi haline geldi. Ordu’da vatandaşlar ise bu tür şüpheli ilanlara karşı bilinçli yaklaşıyor.

Suriyelilerin ülkelerine dönüş hazırlıkları yapmalarıyla birlikte, ilan sayfalarında satılığa çıkan ev ve arabaların sayısında artış yaşandı. Ancak bu durum, fırsatçı dolandırıcıların da iştahını kabarttı. Ucuz fiyatlarla paylaşılan sahte ilanlar, özellikle piyasa değerinin çok altında sunulan fırsatlarla vatandaşları tuzağa çekmeye çalışıyor.

Ordulu vatandaşlarla yaptığımız röportajlar ise bu konuda halkın bilinçli olduğunu ortaya koyuyor. Vatandaşlar, şüphe uyandıran ilanlara karşı temkinli bir yaklaşım sergiliyor ve dolandırıcılara fırsat vermemek için dikkatli davranıyor.

Düşük fiyata olan ilanlara şüphe ile yaklaştığını söyleyen Hüseyin Aktaş, “İlanda fiyatın düşük rakamlarda olması ilgi çekici ama bu olumlu anlamda değil. Piyasanın çok altında bir rakama satışa sunulan ilan benim ilgimi çeker ve hemen şüpheyle yaklaşırım. Bunun altında bir dolandırıcılık mı var diye sorgularım. Her uygun fiyata olan ilana inanmaya lüzum yok” dedi.

Ederi altında satılan ürüne dikkat etmenin gerektiği bilincinde olduğunu söyleyen Cemal Ataş, “Satılan şey ne kadar acil olursa olsun, bunun bir ederi vardır. Evet, belki ufak bir indirim yapılabilir alıcıların ilgisini çekmek için ama bu rakam belli oranlarda olur. Aksi takdirde her şeyden şüphelenmeli insan. Bodoslama atlarsa da dolandırılması kaçınılmaz olur” diye konuştu.

Bilgisi olmadığı taktirde çevresinden fikir almakta çekinmeyen Cengiz Çetinkaya ise, “Bir şey alıp satarken piyasayı araştıran insanlarız. Bir konu hakkında fikrim yoksa fikri olanlara sorar bilgi alırım. İki kuruş kâr edeyim derken hazır elindeki paradan da olmanın ne lüzumu var ki. Bir ev ilanında örneğin eder 4 milyonsa, bu evi 2 milyona ilana koydularsa bunu sorgularım. Kim kime bu devirde böyle bir indirim yapar ya da malının düşmanı olur?” açıklamasında bulundu.

Ordulu vatandaşların bu bilinçli yaklaşımı, dolandırıcıların kurbanlarını seçerken zorlanmasını sağlıyor. Uzmanlar, özellikle internet üzerinden yapılan alışverişlerde dikkatli olunması ve şüpheli ilanların mutlaka sorgulanması gerektiğini hatırlatıyor.