Samsun'un İnciri Ordu Tezgahında!

Karadeniz Bölgesinde Eylül'ün ilk haftalarında olgunlaşmaya başlayan ve Ekim sonuna kadar hasat edilebilen İncir meyvesi yavaş yavaş manav reyonlarından çekiliyor. 

Ordu'da market manavlarından kendini çeken incir zaman zaman seyyar tezgahlarda yerini alıyor ve müşterilerini bekliyor. Ordu bölgesinde hasatı tamamlansa da Samsun'dan gelen meyveler, 2023'ün son ürünleri olarak hem gözü hem karnı doyuruyor.

Altınordu ilçesinde kendini gösteren incir tezgahları, ürünü kilosu 50 liradan müşteriye ulaştırıyor. 

Özellikle yaz döneminde Ege bölgesinin temel ürünü olan İncir, Temuz Ağustos aylarında hasat ediliyor. Karadeniz Bölgesinde de Ekim sonuna kadar bekleyen İncir, kış döneminde kuru incir olarak işlenmiş şekilde market raflarında yer alıyor.

Haber: Havva Demir