Diyetisyen Hülya Tunç, yeni yıl akşamı ve sonrasındaki beslenme düzeni hakkında önemli tavsiyelerde bulundu.
Akşam yemeğinde sağlıklı seçimlerin yapılmasının önemine değinen Tunç, yılbaşı gecesi alkol tüketiminden kuruyemiş porsiyonlarına kadar dikkat edilmesi gereken noktaları vurguladı. Yeni yılın ilk günü içinse hafif, dengeli ve arındırıcı bir beslenme programı önerdi.
Ordu’da Diyetisyen Hülya Tunç, yeni yıl akşamı ve sonrasında sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturmanın önemine dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Tunç, yılbaşı gecesi akşam yemeğinde genellikle hindi, tavuk veya et gibi protein içeriği yüksek besinlerin tercih edildiğini belirterek, “Yanında lif ve posa içeriği yüksek bir kış salatası ve sağlıklı zeytinyağlı mezelerle akşam yemeğini dengeleyebiliriz. Bu tür bir öğünde çorba ve ekmek tüketimine gerek yoktur” dedi.
Tatlı seçimi konusunda da önerilerde bulunan Tunç, cevizli kabak tatlısı, sütlü tatlılar veya ayva tatlısı gibi yağ içermeyen hafif tatlıların tercih edilmesi gerektiğini söyledi.
Yılbaşı eğlencesinin devamında kuruyemiş tüketimine dikkat çeken Tunç, “Kendinize küçük bir kuruyemiş kasesi hazırlayıp her çeşitten 5-7 adet arasında tüketebilirsiniz” dedi. Ayrıca alkol tüketimi konusunda da uyarılarda bulunan Tunç, “1 gram alkolde ortalama 7 kalori olduğunu unutmayın ve ölçülü olun” ifadelerini kullandı.
Yeni yılın ilk günü beslenme önerileri hakkında da bilgi veren Tunç, “Güne papatya veya rezene çayı ile başlayabilirsiniz, içine birkaç damla limon eklemek iyi gelecektir. Kahvaltınızı biraz geç saate çekip hafif ve protein ağırlıklı tercih edin. Ara öğünde C vitamini yönünden zengin meyveler ve yoğurtla detoks yapabilirsiniz. Akşam öğününü ise hafif bir sebze yemeği ile tamamlayın. Bu süreçte bol su içmeyi ihmal etmeyin” dedi.
Tunç, yılbaşı döneminde yapılan beslenme hatalarının yeni yılın başlangıcında enerjiyi düşürebileceğini belirterek sağlıklı seçimlerin önemini vurguladı.