Ordu’da, turizm adına yapılan çalışmaları, planlanan ve gerçekleşen projeleri ilgiyle takip ediyoruz. İlimiz turizm potansiyelini yeni yeni keşfetmekte ki burada şehrimizin ileri gelenlerinin turizmi canlandırmak adına yaptığı çalışmaların payı büyük.
Peki ne yapıp bu şehri daha cazip bir turizm merkezine dönüştürebiliriz?
Şehirlere emsalsiz özellikler katmak dönüşümün temelini oluşturuyor. Tarihi mekânlar, coğrafi güzellikler, şehre özgü bir festival, kültür sanat olayı, spor aktivitesi gibi o şehir ile özdeşleşecek unsurlar şehrin markalaşmasına yardımcı olmaktadır.
Var olan zenginliklerimizi parlatmak, farklılaştırmak ya da yepyeni cazibe alanları ortaya çıkarmak tamamen bizlerin elinde. Ziyaretçilerin uzun süre hatırlayacakları anılar sunacak projeler şehirleri farklılaştırmaktadır. Ordu, ziyaretçilerinde ne kadar çok güzel anı bırakabilirse, o kadar çok insanı kendisine çekecektir.
Teleferik inşa edilmeden önce de ülkenin en güzel kuşbakışı manzaralarından biriydi Boztepe. Şimdi teleferik ile Ordu manzarasının keyfine vararak Boztepe’ye ulaşmak daha cazip değil mi? Bu kısacık seyahat Ordu’ya ilk kez gelenlerin tecrübe edip unutamadıkları bir anı haline gelmedi mi?
Buna benzer; Melet Irmağı projesi, Çambaşı Kayak Tesisi, Çikolata Park, Ordu sahil düzenlemesi gibi yatırımlar Ordu’ya değer katacağı gibi, şehrimizin markalaşmasına da yardımcı olacaktır. Dört mevsim bu şehri çekici kılacak unsurların keşfedilip projeye dönüştürülmesi çok güzel. İnsanların Ordu’yu ziyaret etmeleri için nedenler oluşturuyoruz.
Sadece büyük projelerle değil, insanların aklına iz bırakacak küçük uygulamalar da turizme yardımcı olmaktadır. Caddelerde o şehre özgü banklardan, o şehre özgü ağaçlara, parklara, hatta kaldırım taşından bisiklet yollarına… Bazen otobüslerin rengi bile o şehri hatırlatmaya yetiyor.
Turizm ile insanlar kültürel, ekonomik ve toplumsal olarak da gittikleri yerde iletişim içinde olmaktadır. İşte bu sebeple Orduluların turizme bakışı çok önemlidir. Şehrin turizme hazır olması sadece altyapı ve tesis ile açıklanamaz. Turizmin bölgemizde gelişmesi için şehirde yaşayanların önerilerine kulak verilmesi önemlidir.
Diğer taraftan farklı yerlerden gelip Ordu’yu ziyaret etmiş insanların fikirlerini almak da atılacak adımlara yön verecektir. İnsanların şehrimizde neleri ilgi çekici bulduklarını, nelerden keyif aldıklarını, hangi hizmetlerden yararlandıklarını ve konaklama imkanlarından hoşnut olup olmadıklarını sorgulamakla başlayabiliriz. Bu şehir ziyaretçisine daha iyi ne sunabilir? Ziyaretçilerin hoşlanmadıkları yönler nelerdir? Bu soruların cevapları da turizmin bölgemizde ilerlemesi adına ışık tutacaktır.
Güvenli ortam, temiz hava, benzersiz coğrafya, güler yüzlü hizmet… Böyle imkanlar sadece turistler için değil bu şehirde yaşayan bizler için de keyifli değil mi?
“Oksijen Diyarı Ordu” şehrin tabiatına, insanına dokunan bir slogan. Şehrimizin bilinirliği artırmak, yerli ve yabancı turizmi bölgeye çekmek adına hepimize görevler düşüyor. Özellikle gençlerin ve genç yetişkinlerin turizm planlamasına dâhil edilmesi çok önemlidir. Turizm ve çevre bilinci ile gelişen Ordu, daha güzel ve yaşanabilir bir şehir olacaktır.