Ordu’nun yöresel lezzetlerinden olan ve coğrafi işaret belgeli ‘cevizli helva’, sağlık açısından büyük önem taşıdığı gibi kış aylarında vücudu sıcak...
Ordu’da tezgahlarda sezonun gözde lezzetlerinden olan o lezzet, geçtiğimiz hafta 300-40 TL arası fiyatla satılırken, bu hafta 250 TL’den satışa...
Adana'nın tanınmış esnaflarından Tevfik Usta, tuzlu fındığı icat eden kişi olarak biliniyor.
Osmanlı’dan beri süre gelen Macun geleneği, Altınordu sokaklarında yaşatılmaya devam ediliyor.
Ordu, zengin doğal güzellikleri ve fındık üretiminde dünyada 1. sırada olmasıyla tanınıyor. Ancak Ordu'nun zengin mutfak kültürü de oldukça dikkat...
Ordu'nun eşsiz doğal güzellikleriyle ünlü yaylalarında, geleneksel yayla dürmesi hasadı başladı. Yöre halkı, bereketli topraklarda yetişen bu özel bitkiyi toplamak...
Ordu'nun coğrafi işaretle tescillenen lezzeti Kabataş helvası, kooperatif çatısı altında bir araya gelen kadınların geçim kaynağı oldu.
Her yıl olduğu gibi bu özel Kandil gecesinde, kendine has yapısı ve eşsiz lezzetiyle bilinen Kandil simitleri tekrar raflardaki yerini...