Pancar Diblesi (Ordu Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ pancar (kara lahana)
  • 1 buçuk bardak pirinç
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • yarım çay bardağı sıvı yağ

Pancar Diblesi (Ordu Yöresi) Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle pancarımızı (kara lahana) ince ince kıyıyoruz.

Daha sonra tencerenin en altına pancarımızın yarısını ilave ediyoruz.

Şimdi sıra pirincimizi ve orta büyüklükte doğradığımız soğanlarımızı ilave etmekte.

En üste ise kalan pancarımızı ilave edip tenceremizin kapağını kapatıp yüksek ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Tenceremizin dibi tutmasın diye 1 çay bardağı su ilavesi yapmak mantıklı olacaktır.

Sonra ayrı bir yerde erittiğimiz ve karıştırdığımız yağlarımızı tenceremize ilave edip 10-15 dakika arası pişmeye bırakıyoruz.

İsteğe göre pul biber ilavesi yapılabilir. Pancar Diblesi çok lezzetli ve hafif bir yemektir.

Afiyet olsun.