Karadeniz’in dalgalarından sofralara uzanan lezzet yolculuğu sona eriyor. 1 Eylül’de “Vira Bismillah” diyerek denize açılan balıkçılar, 15 Nisan itibarıyla sezonu noktalayacak. Yumurtlama dönemine giren mezgit, hamsi, istavrit, çinekop ve barbun gibi deniz balıklarının avlanması bu tarihten sonra yasak olacak.

Sezon boyunca bereketli geçen avlar hem balıkçıların hem de tüketicilerin yüzünü güldürdü. Son günlerde tezgahlar hâlâ çeşit çeşit balıkla dolup taşarken, balıkçılar vatandaşlara son fırsatı kaçırmamaları çağrısında bulunuyor.

Balık satıcısı Cemil Türkmen, bu dönemin deniz balıklarını tatmak için son fırsat olduğuna dikkat çekerek, “Sezona palamutla güçlü bir başlangıç yaptık. Ardından hamsi, mezgit, istavrit ve barbun bolluğu yaşandı. Hem fiyatların uygunluğu hem de bolluk sayesinde bu yıl herkes bol bol balık tüketti. Şimdi ise sezonun bitmesine sayılı gün kaldı. Tezgahlarda hala mezgit, barbun, hamsi, istavrit gibi çeşitler bulunuyor. Vatandaşlara bu son günlerde taze deniz balığı tüketmelerini öneriyorum. 15 Nisan’dan sonra sadece kültür balıkları olan levrek, çipura, alabalık, somon, kefal ve sazan gibi türler satışta olacak” dedi.

Balık fiyatları çeşitliliğe göre değişiyor

Tezgahlarda şu anda mezgit 200 TL, hamsi ve istavrit 150 TL, barbun 200 TL, kefal 100 TL, levrek ve çipura 320 TL, somon 180 TL, alabalık 150 TL, kalkan ise 700 TL’den alıcı buluyor. Norveç somonu ise 230 TL fiyatla satışta.

Vatandaşlar, av sezonunun bitimine sayılı gün kala Karadeniz’in sunduğu son taze balıkları tatmak için balıkçı tezgahlarına yöneliyor.

Kaynak: Haber Merkezi