Çaya olan talebin, işin güzel ve kaliteli yapıldığı taktirde fazla olacağını söyleyen Kurnaz, “Ben burada 4 yıldır çay, kahve, oralet, kuşburnu ve çeşitleri ile birlikte hizmet veriyorum. İşletmeciliğin püf noktasının, işini düzgün yapmaktan geçtiğine inanıyorum. Kendi içmediğin çayı müşterinin önüne götürmek olmaz. İşini düzgün yapmanın yanı sıra temiz yapacaksın, bardağını sıcak su ile yıkayacaksın ve müşteriye giden bardağında leke olmayacak. Ben kullandığım hiçbir ürünü açık olarak almıyorum, tüm ürünlerim tek kullanımlık. Bu da hijyene verdiğim önemden kaynaklı” dedi.
TALEBİN OLUŞTURDUĞU YOĞUNLUK
Yoğun bir tempo içerisinde çalışan Adem Kurnaz, “Sabah 9-10 arası bir yoğunluğumuz var, 12’den sonra hep yoğun oluyor. Oğlum Muhammed ve çalışanımız ile birlikte hem çevre esnaflara hem de müşterilere yetişmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar günlük bin bardak çay satışının altına düşmedik. Piyasada 5-10 TL arası olan çayın bardağı bizde 3,5 TL. Ben buraya tavla koymuyorum çünkü tavla olduğu zaman masalar işgal oluyor bu da günlük müşteri sayısında azalışa sebep oluyor” diye konuştu.
Çayının tazeliği ile olumlu dönüşler aldığını söyleyen Kurnaz, çayı demlemenin püf noktalarına değindi; “Demleme yaparken kullandığın çay çok önemli, ben iki çayı birbirine karıştırıyorum ve önce su sonra çay olacak şekilde üstten demliyorum. Mesela ıhlamuru insanlar hazır paket olarak kullanıyor fakat biz burada demleme ıhlamur kullanıyoruz. Çünkü az önce söylediğim gibi kendim içmeyeceğim çayı müşteriye vermem” Haber: Tülin VAYNİ