Ramazan ayının gelmesi ile birlikte yaklaşık 15 saat oruç tutan vatandaşlar, iftardan sonra kan şekerini dengelemek için tatlı seçenekleri arasında kararsız kalıyor.

Birçok çeşit şerbetli ve çikolatalı tatlıları ile vatandaşlara hizmet verdiklerini söyleyen Belgin Biçer, “Ramazan ayının gelmesiyle birlikte şerbetli tatlılar sofralardaki yerini aldı. İftar sonrasında en sık tercih edilenler arasında şerbetli tatlılar geliyor. Birçok vatandaş iftar öncesi buraya uğramadan evine gitmiyor. Kıyır kıyır olan baklavalarımız müşteriler tarafından oldukça ilgi görüyor” dedi.

PÜF NOKTALAR

Ürünlerinin taze olmasından dolayı vatandaşların memnuniyet duyduklarını, bu sebeple ilginin de daha çok arttığını söyleyen Belgin Biçer, kıyır kıyır olan tatlıları hakkında birkaç püf noktaya değindi; “Şerbet kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 4 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. İlk olarak şerbeti hazırlayın ki tatlının sıcak, şerbetin soğuk olması gerekiyor. Daha sonrasında verebileceğim bir diğer püf nokta, baklava hamurunun inceliği ile ilgili olabilir. Bazı ustalar gazete kağıdının baklava hamurunun arka tarafından okunması gerektiğini söylüyor, haksız olduklarını söyleyemem. Bir de tatlı için kullanılacak olan malzemenin tazeliği, tatlıya lezzetini veren bir diğer unsur” diye konuştu. Haber: Tülin VAYNİ