Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, "Üniversitemiz, Türkiye’de 3 defa üst üste olmak üzere 2 defa beşinci, 1 defa da dokuzuncu sırada yer alarak TÜBİTAK’tan ’en çok proje üreten üniversite’ ünvanı aldı" dedi.
OMÜ’de Ramazan ayı dolayısıyla iftar programı düzenlendi. 2 bin 500 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen iftarda konuşma yapan Rektör Ünal, üniversite eğitiminin, bireyin yetkinliklerini geliştirdiği bir süreç olduğuna dikkat çekerek, “Üniversiteler, hangi yetkinlikte kendinizi görmek istiyorsanız işte o yetkinlikleri kazanma zamanı, fırsatları ve enstrümanlarının hepsinin bir arada olduğu bir yer. Bu ortamda birbirinizden öğreneceğiz ve de müfredat çerçevesinde planlanmış olan eğitimden alacağınız çok şey var. OMÜ’de de bu doğrultuda istihdam alanının beklentilerini karşılayacak vasıflar kazandırılmaya çalışılıyor. Tabii, burada en önemli husus sizin perspektifiniz, yani siz buna nasıl bakıyorsunuz, siz bundan ne kadar istifade etmek istiyorsunuz? İşte siz bu hususta kendinizi nerede konumlandırırsanız bu süreçten o kadar çok yararlanabilir, bu fırsatları o kadar çok kullanabilirsiniz" diye konuştu.
"Müfredat çerçevesinde planlanmış olan eğitimden alacağınız çok şey var"
Rektörü Ünal, "Üniversiteler, hangi yetkinlikte kendinizi görmek istiyorsanız işte o yetkinlikleri kazanma zamanı, fırsatları ve enstrümanlarının hepsinin bir arada olduğu bir yer. Bu ortamda birbirinizden öğreneceğiz ve de müfredat çerçevesinde planlanmış olan eğitimden alacağınız çok şey var. OMÜ’de de bu doğrultuda istihdam alanının beklentilerini karşılayacak vasıflar kazandırılmaya çalışılıyor. Tabii, burada en önemli husus sizin perspektifiniz, yani siz buna nasıl bakıyorsunuz, siz bundan ne kadar istifade etmek istiyorsunuz? İşte siz bu hususta kendinizi nerede konumlandırırsanız bu süreçten o kadar çok yararlanabilir, bu fırsatları o kadar çok kullanabilirsiniz" şeklinde konuştu.
"Lisans düzeyindeki öğrenci projelerini ekonomik anlamda destekliyoruz"
OMÜ’de öğrencileri doğrudan ilgilendiren ve onların gelişimine yönelik planlama ve uygulamalardan bahseden Rektör Ünal, "Üniversitemizin bütün programlarında; mezun olmada mezuniyet tezi yazma yahut projesi hazırlama zorunluluğu var. Bu aslında sizleri geleceğe hazırlamak için bugüne kadar aldığınız eğitimin bir uygulaması; düşünce üretmek ve bu düşünceyi pratiğe dökmek açısından bir proje geliştirmeniz ve bunu kendi hayatınızda deneyimlemeniz. Daha da önemlisi bunu danışmanınız nezaretinde tecrübe etmeniz. Sevgili gençler, bu fırsatı bir daha yakalamak çok zor. OMÜ olarak bizler özellikle lisans düzeyindeki öğrenci projelerini ekonomik anlamda destekliyoruz. Bu projenize, TÜBİTAK’tan destek almanız durumunda, TÜBİTAK’tan projenize onay almanız hâlinde bu proje, otomatikman mezuniyet projeniz sayılıyor. Bu noktada hem maddi kazanım elde ediyorsunuz hem de aynı zamanda bulunduğunuz programdan bir dersin veya projenin düştüğünü görüyorsunuz" ifadelerini kullandı.
"OMÜ’nün mevcut birikimini kendi CV’nize bir değer olarak kaydedebilecek etkinliklerde yer alın, aktif olun”
Konuşmasında OMÜ’nün 3 buçuk yıllık zaman diliminde sergilediği gelişme ve ilerleme üzerinde duran Rektör Ünal, "Üniversitemiz, Türkiye’de 3 defa üst üste olmak üzere 2 defa beşinci, 1 defa da dokuzuncu sırada yer alarak TÜBİTAK’tan en çok proje üreten üniversite ünvanını aldı. Bu gelişme sizler için çok büyük bir şans, zira hem uluslararası öğrenciler hem de yerli öğrencilerimiz ‘Proje Yazma Eğitimi’ fırsatına sahip. Dolayısıyla gelecekte TÜBİTAK’a başvurmak suretiyle hem dersinizden muaf olabilirsiniz hem de CV’nize (öz geçmiş) yazabileceğiniz bir projeniz, yani iş hayatında tercih edilmenizi kolaylaştıracak bir başarı hikâyeniz olacaktır. Sizden talebimiz şudur ki OMÜ’nün mevcut birikimini kendi hanenize, kendi CV’nize bir değer olarak kaydedebilecek etkinliklerde yer almanız, aktif olmanız" açıklamasında bulundu.
İftar programı, öğrenci ve idari çalışanların OMÜ Üst Yönetimiyle aynı karede yer aldığı hatıra fotoğrafı çekimleriyle sona erdi. Rekor katılımın olduğu iftar programı, 49. yaşını kutlayan ve ‘Aday Araştırma Üniversitesi’ pozisyonunda olan OMÜ’de kaynaşma ve dayanışmaya vesile oldu.
OMÜ Yaşam Merkezi’ndeki tören alanında organize edilen iftar programına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. İdris Varıcı, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Şener Şentürk, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çayıroğlu, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Güngör Kural ve idari personel ile 2 bin 500 öğrenci katıldı.