Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Sayın Kibar Ak ve Ziraat Yüksek Mühendisi Mansur Uluca'nın davet üzerine  incelemelerde bulundu.

Fatsa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli, Fatsa Ziraat Odası Tarım danışmanları, TMO ve Fiskobirlik depolarındaki üreticilerden gelen kahverengi kokarca zararlısının mevcut durumunu değerlendirmek amacıyla numune alım çalışmaları başlattı.

Bir 2 kişi ve ağaç görseli olabilir

Meşebükü muhtarı Harun Bahadır ile üreticilerin bahçeleri ziyaret edilerek incelemelerde bulunuldu. Özellikle kahverengi kokarca zararlısının yoğun olduğu Meşebükü bölgesi, pilot bölge olarak seçildi. Bu bölgeye Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde üretimi gerçekleştirilen kokarcanın doğal düşmanı olan samuray arısının salınımı yapılacak.

Perşembe günü, canlı bir şekilde toplanan kahverengi kokarca zararlıları, projeye katkı sunmak amacıyla Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'ne ulaştırılacak. Bu işbirliği sayesinde, bölgemizdeki tarım ürünlerinin zarar görme riski azaltılmış olacak ve doğal yöntemlerle zararlıların kontrolü sağlanmaya çalışılacak.

Muhabir: İlknur Akçay