Ön mayası için :
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı un
1 çay kaşığı instant maya (Ön mayalanmayı bir gece öncesinden hazırlayın 12 saat oda sıcaklığın da bekletin)
İkinci mayalama için :
2,5 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
Bir tatlı kaşığı dolusu tuz
6-7 su bardağı un (Yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapılacak)
Üzerine sürmek için :
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı su
Ekmek Nasıl Yapılır ?
Ön mayası yapılan hamurla yumuşak ele yapışmayan çok iyi yoğurularak hamur yapın ve 45 dakika dinlendirin. 45 dakika sonra 8-10 beze yapın, üzerine temiz bir bez kapatıp 10 dakika dinlendirin.
Şekil verin yağlı kağıt serilmiş veya unlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak alın. 30-45 dakika dinlendirin. Üzerine yoğurt lu su karışımını sürün jiletle veya keskin bir bıçakla üstten çizik atın.
En az 20 dakika önceden ısıtılmış 250’ Fırının köşesini mutlaka içine sıcak su doldurduğunuz bir kase veya küçük bir borcam yerleştirin. Ekmekleri pişirin
Afiyet olsun