Ordu’nun Ünye ilçesinde Fevzi Çakmak Ortaokulu’nda Yerli Malı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, ev yapımı yiyeceklerden tüketen 17 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.
Etkinlikte öğrenciler, ailelerinin evde hazırladığı yiyecekleri sınıf arkadaşlarıyla paylaşarak Yerli Malı Haftası’nı kutladı. Ancak etkinlik sonrası bazı öğrencilerde mide bulantısı, baş dönmesi ve kusma gibi şikayetler baş gösterdi. Durumun hızla okul yönetimine bildirilmesi üzerine 112 Acil Servis ekipleri okula sevk edildi.
Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan 17 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle Ünye Devlet Hastanesi ve Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi Başhekimi Dr. Ali Coşkun, hastaneye getirilen öğrencilerin durumlarının stabil olduğunu ve gerekli tedavilerin sürdüğünü belirtti.