Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) mart ayı enflasyon verileri üzerinden yaptığı değerlendirmede, memur maaşlarının giderek eridiğine dikkat çekti. Mart ayında enflasyonun yüzde 2,46, yıllık enflasyonun ise yüzde 38,10 olarak açıklandığını hatırlatan Zengin, yılın ilk üç ayında TÜFE’nin yüzde 10,06’ya ulaştığını ifade etti.

Bu oranlar doğrultusunda memur maaşlarının sadece üç ayda yüzde 4’ün üzerinde değer kaybettiğini söyleyen Zengin, enflasyondaki yükselişin devam edeceğini öngördüklerini belirtti. “Alım gücündeki bu düşüş, kamu çalışanları ve emekliler açısından ekonomik sıkıntıların kalıcı hale geleceğinin göstergesidir,” diyen Zengin, Türkiye Kamu-Sen’in uzun süredir dile getirdiği maaş politikalarına da atıfta bulundu.

Enflasyona endeksli maaş artışlarının yeterli olmadığını vurgulayan Zengin, “Bu artışlar sadece enflasyonun gerisinden gelen geçici bir telafi niteliğindedir. Kamu çalışanlarının ekonomik olarak nefes alabilmesi için gerçek anlamda bir zam yapılmalı, ek zam ve refah payı derhal hayata geçirilmelidir,” ifadelerini kullandı.

Meclis’e de çağrıda bulunan Zengin, önceliğin hayat pahalılığıyla mücadeleye ve kamu çalışanlarının ekonomik sorunlarına verilmesi gerektiğini dile getirdi. “Sağlıklı bir ekonomi, ancak sağlıklı tüketimle mümkündür. Ancak gelinen noktada kamu çalışanları, artık en temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanıyor. Bu tabloya çözüm üretilmesi kaçınılmazdır,” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi