Türk Kahvesi, lezzeti ve kokusu ile en güzel anlara eşlik ederek kültürümüzde önemli bir yer edinmeye devam ediyor.

15 yıldır kahve sektörünün içinde olan, her gün yüzlerce müşteriye kahve dağıtımı sağlayan Altınordu esnaflarından Fikret bahadır, 5 Aralık Türk Kahvesi Günü dolayısıyla, sohbetlerin en eşsiz bahanesi olan Türk Kahvesi hakkında gazetemiz muhabirlerine konuştu.

Türk Kahvesine olan ilgide hiçbir zaman azalış olmadığını tam tersine her geçen gün yeni kitlelere hitap eden bir lezzet haline dönüştüğünü söyleyen Fikret Bahadır, fiyatlarda artış olduğunu fakat bunun satış oranlarına olumsuz bir yansıması olmadığını belirtti.


 

ÇOK SAYIDA ÇEŞİDE SAHİP
Çeşitleri ile de birçok kişinin ilgi odağı olduğunu söyleyen Bahadır, kendisinin en çok Türk Kahvesi satışı gerçekleştirdiğini ifade ederek şu sözlere değindi; “Bizim satışı ağırlıkta olan kahve türümüz Türk kahvesi. Bunun yanı sıra yine ilginin çok olduğu dibek kahvesini de müşterilerle buluşturuyoruz.

Bu kahvelerin çok sayıda farklı aroması mevcut, damla sakızlı dibek kahvesi yanı sıra çikolatalı, çilekli, fındıklı Türk kahveleri üretilmeye başlandı. Talep durumuna göre bende satışını yapmayı düşünüyorum. Özellikle fındıklı olanın Ordu gibi bir konumda ilgi göreceğini düşünüyorum.

Aynı zamanda bilindik olanlarından; espresso, americano, filtre, latte, mocha gibi çeşitler gençler ağırlıkta olmak üzere tüketimi yaygın olan kahvelerdendir” açıklamasında bulundu.
 

EN DOĞRU PİŞİRME YÖNTEMİ
Lezzetli kahve içmenin püf noktasına değinen Kahveci Fikret Bahadır, “kahveyi pişirirken acele ederseniz, keyfinizden çalarsınız. Daha lezzetli bir kahve içmek istiyorsanız kısık ateş ile ağırdan pişirmelisiniz.

Bunun yanı sıra pişirdiğiniz cezvenin de etkisi söz konusu, krom cezve ince olduğu için kahveyi yakar bu da ağızda acı bir tat bırakır, cam olanlar da aynı şekilde kaynama derecesini arttırır bu yüzden tavsiye etmiyorum.

Bakır cezveler eskilerden bu yana kullanılır ve pişirme olarak doğru lezzeti yakalayabilecekleri bakırı tavsiye edebilirim” dedi.


Kahve tüketirken dikkat etmemiz gerekenler, ne sıklıkla tüketmeliyiz, zararları ve yararları nedir sorusunu yanıtlayan Fikret Bahadır, “zararından çok yararından bahsedebilirim. Avrupa ülkelerinde kahvaltı yerine tüketiliyor ben bunu tavsiye etmiyorum fakat kahvaltıdan ve öğle yemeğinden sonra bir fincan tüketmek, gün içerisinde dinç ve dinamik tutar.

Dinç olmak için de abratmamak lazım elbette, her şey de olduğu gibi kahve tüketiminin de fazlası zarar” şeklinde konuştu. 
Kahvenin müşteriye ulaşana kadar ki sürecinden bahseden Bahadır, “ithal olarak anavatanından gelen kahveler öncelikle imalata oradan dubalar ile buraya gelir. Buraya gelen kahve, öğütme makinesi yardımı ile çekilerek paketlenir.

Daha sonra Ordu, Giresun, Trabzon olmak üzere dağıtımını yaparız. Oradan da son aşama olarak sizlere ulaşır” ifadesinde bulundu.

Haber: Derya Kara