Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan son verilere göre, boşanma oranlarındaki artış eğilimi devam ediyor. Özellikle son yıllarda gözlemlenen bu artış, Ordu'da da kendini gösterdi.

2023 yılına ilişkin verilere göre, Ordu'da boşanma oranı geçen yıla kıyasla yüzde 0,5 artarak 1458'e yükseldi. 

Bu durum, aile yapısındaki değişimlere ve toplumsal dinamiklere ilişkin dikkat çekici bir gösterge olarak değerlendirilirken Altınordu’da vatandaşlar bu duruma başta sebep olarak ekonomik etkenler ve sosyal medyanın tüketim eğiliminin neden olduğunu belirtti.

“Çiftler Saygıyı ve Sevgiyi Hızlı Tüketiyor”

57 yıldır evli olan Zeynep ve Turhan Kaçmaz çifti, birbirlerine gösterdikleri saygıyı hiçbir zaman kaybetmediklerini ve bu sayede sevginin de aynı oranda ilerlediğini ifade etti. Kaçmaz Çifti, yapmış olduğu açıklamada; “bizim yaş gruplarımızda bu durumun çok yaşandığını duymadım. Genelde gençler tüketen bir grup oluyor ve sevgiyi, saygıyı da hızlı bir şekilde tüketebiliyor. Bir heyecanla yola çıkan yeni çiftler birbirlerinden doyumsuz beklentilere giriyor. Karşılıklı olarak da maddi ve manevi bu beklentileri karşılayamayınca yollarını çok çabuk ayırabiliyor.” ifadelerine değindi.

İyi Günde Kötü Günde Diyebilmeli İnsan!

Kendisinin 37 yıllık evli olduğunu söyleyen Nermin Türkyılmaz, evlenecek çiftlere tavsiye olarak evlenme aşamasına gelene kadar geçen süreçte birbirlerini iyi tanımalarını tavsiye etti. İyi günde, kötü günde sözünün evlenmeden önce test edilmesi gerektiğini belirten Türkyılmaz, “benim de evliliğimde iyi olduğu gibi zor günler de geçti. Ama ben bunu göğüslemeyi bildi. İlk karşılaştığım zorlukta kaçmayı ya da pes etmeyi kendime çözüm olarak bilmedim. 55 yaşındayım hala daha çalışıyorum evimin ayakta durmasını sağlıyorum. Hayat her zaman insanları ya da çiftleri güzellikleri ile karşılamıyor. Önemli olan zorluklara da göğüs gerebilmek. Çiftler için bu göğsü birlikte gerebilmek önemli” dedi. şuan ki evliliklerin bitmesinde ki bir diğer sorunun da, sosyal medyanın etkisi düşüncesinde olduğunu belirten Nermin Türkyılmaz, “sosyal medya artık öyle bir hal aldı ki insanlar evleneceği kişiyi dahi artık oradan buluyor. Bu çok doğru değil. Bir insan hiç görmediği, huyunu bilmediği biri ile tanışarak evlilik aşamasına gelecek şekilde samimi olması çok sağlıklı değil bence. Bir de sosyal medyada her gördüğünü yapmak, her gördüğü yere gitmek isteyenler oluyor. Günümüz ekonomisinde bunu gerçekleştiremeyen çiftlerde mutsuzluk başlıyor. Bu nedenle boşanma olaylarında bunun da etkili olduğu kanaatindeyim.” diye konuştu.