Ordu'da fındık hasat sezonunun devam etmesiyle birlikte, Ordu’nun Altınordu ilçesinde yer alan Tarihi Çarşamba Pazarı’nda bu hafta büyük bir durgunluk hakim oldu.
FINDIK HASADI PAZARLARI ETKİLEDİ!
Hasat sezonun başlamasıyla birlikte son 2 haftadır sabah ve akşamları satışların gerçekleştiğini, gün içerisinde çok fazla alışveriş yapılmadığını belirten Pazar esnafı, fiyatların uygun olmasına rağmen vatandaşların market alışverişine talep gösterdiğini ifade etti.
Fiyatlar Uygun, Talep Az
Pazarda bu hafta tezgahlarda en çok konservelik domates yer alırken, Pazar esnaflarından Fatma Keşan, geçtiğimiz haftaya göre bu hafta, konservelik domates satışlarının bir tık daha canlandığını ve önümüzdeki haftalar içerisinde talep yoğunluğunun yaşanmasını beklediklerini söyledi. Domates fiyatlarının ortalama kilo başına 10-15 TL arası değiştiğini belirten Keşan, Pazar fiyatlarının marketlere oranla uygun olduğunu fakat fındık sezonundan dolayı satışların etkilendiğinin altını çizdi.
Gurbetçiler Satışı Olumlu Etkiledi
Bir başka Pazar esnafı olan Serdar gül ise, gurbetçilerin gelmesiyle birlikte kışa oranla müşteri sayısının bu dönemlerde daha fazla olduğunu fakat, pazara gelen müşterinin her üründen azar azar, günlük taze alarak tüketmeyi tercih ettiğini ve bu durumda marketlere talep gösterme oranlarının arttığının altını çizdi. Gül, Kışın ortalama 100 müşteri olurken bu aylarda 300’ü bulduğunu dile getirdi.
Tarihi Çarşamba Pazarı’nda bu hafta meyve ve sebze fiyatları ise şu şekilde yer aldı;
Sebze; “domates kg 10-15 TL, patates kg 10 TL, soğan kg 12.5 TL, sarımsak bağı 50 TL, yeşil biber kg 20 TL, patlıcan kg 25 TL, taze fasulye kg 40 TL, kırmızı biber kg 35 TL, salatalık kg 25 TL, dolmalık biber kg 40 TL, kabak kg 15 TL, kornişon turşu kg 25 TL, dere otu bağı 20 TL, ıceberg 40 TL, yayla turp bağı 25 TL, reyhan bağı 25 TL, marul bağı 35 TL, roka bağı 20 TL, maydanoz bağı 15 TL, kuzu kulağı bağı 20 TL, frenk maydanoz bağı 20 TL, deniz börülcesi bağı 25 TL, yeşil soğan 25 Tl”
Meyve; “incir kg 150 TL, muz kg 50 TL, kayısı Kg 35 TL, erik kg 30 TL, şeftali kg 40 TL, üzüm kg 50 TL, karpuz kg 6 TL”