Suriye'deki gelişmeler dünya gündemini meşgul ederken, Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) sosyal medya hesabından yapılan dikkat çekici bir paylaşım büyük yankı uyandırdı. Paylaşımda yer alan "Rüzgar bizden yana, derya her zaman hazır!" ifadeleri, kısa sürede binlerce beğeni ve yorum topladı.
Gözler Suriye’ye Çevrildi
27 Kasım'da başlayan ve HTŞ (Heyet Tahrir el-Şam) öncülüğündeki muhalif grupların beklenmedik ilerleyişi, gözleri yeniden Suriye'ye çevirdi. Muhalifler, Halep'in batı kırsalından merkeze doğru hızla ilerleyerek 30 Kasım itibarıyla Halep merkezinin büyük bölümünü kontrol altına aldı.
Sonraki günlerde Humus ve Dera'yı da ele geçiren gruplar, bugün itibarıyla Süveyra’yı alarak Şam’a doğru ilerlemeye devam ediyor.
Halep Kalesi’nde Türk Bayrağı Dalgalandı
Halep, yaklaşık 400 yıl Osmanlı hâkimiyetinde kalmış, tarihî ve stratejik önemi büyük bir şehir olarak dikkat çekiyor. Bugün Halep Kalesi’nde Türk bayrağının dalgalandığı görüldü. Bu görüntü, akıllara Aralık 1948'de yayımlanan bir mecmuada geçen "Halep kalesine Türk bayrağı çekildi" ifadesini getirdi.
"Haydi Allah Rast Getire" Mesajı
Bu kritik gelişmelerin yaşandığı süreçte MSB’nin Twitter hesabından yapılan anlamlı paylaşım, Türkiye'nin Suriye'deki olası rolüne dair mesajlar taşıyor. Bakanlık, "Rüzgar bizden yana, derya her zaman hazır!" ifadeleriyle dikkat çekti. Kullanıcılar bu paylaşımı Suriye operasyonlarına yönelik bir çağrı olarak yorumladı.
Paylaşıma Yoğun İlgi
Milli Savunma Bakanlığı’nın paylaşımı, sosyal medyada kısa sürede binlerce beğeni ve yoruma ulaştı. Vatandaşlar, yapılan açıklamayı destekleyici yorumlarla Türkiye’nin Suriye politikasına ilişkin beklentilerini dile getirdi.
Son günlerde yaşanan bu gelişmeler, bölgedeki güç dengelerini yeniden şekillendirirken Türkiye'nin Suriye'deki rolünün önemi bir kez daha öne çıkıyor.