ÖZEL HABER

Başkan Coşkun: "Çocuklarımızın Başarısı Bizim En Büyük Kazancımızdır"

Gürgentepe Belediye Başkanı Cemil Coşkun, ilçede hayata geçirdikleri sosyal belediyecilik projelerini anlattı. Başkan Coşkun, özellikle çocuklar, kadınlar ve dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalarına dikkat çekti.

Abone Ol

Gürgentepe Belediye Başkanı Cemil Coşkun, ilçede hayata geçirdikleri sosyal belediyecilik projelerini anlattı. Başkan Coşkun, özellikle çocuklar, kadınlar ve dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalarına dikkat çekti.

Başkan Coşkun, yaptığı açıklamada, Gürgentepe’nin ekonomik zorluklar nedeniyle çocukların oyuncak ve oyunla sınırlı şekilde vakit geçirdiği bir yer olduğunu belirterek, bu soruna çözüm olarak bir çocuk oyun evi açtıklarını söyledi. Açılan oyun evine, Diyarbakır’da katledilen Narin’in isminin verildiğini ifade eden Coşkun, “Hem Narin’in adını yaşatmak hem de çocuklarımızın kaliteli zaman geçirmesini sağlamak amacıyla bu projeyi hayata geçirdik. İŞ-Kur’dan bir görevlimiz var, çocuklarımız burada sıcak bir ortamda oyun oynuyor, anneler masal okuyor, çeşitli oyuncak imkanları sağladık. Ayın 15’inde de İstanbul Merkezli Koruncuk vakfı, çocuk oyun evine destek sağlamak amacıyla buraya gelecek, çocuklara oyuncak gibi hediyeler getirecekler.” dedi.

Eğitim ve Gençlere Yatırımlar

Çocukların ve gençlerin eğitimi için sürekli eğitim merkezi kurduklarını belirten Başkan Coşkun, “İkinci olarak yine çocuk ve gençlere yönelik belediye bünyemizde sürekli eğitim merkezi açtık. Orada çocuklarımıza bilgisayarlar, çalışma masaları, internet bağlantısı, yazıcı ve online eğitim gibi olanakları o odada ücretsiz olarak çocuklarımıza tahsis ettik. Buraya gelen çocuklarımız kahve ve meyve ikramı da ücretsiz. Akademik başarılarını desteklemek amacıyla bir yer tahsis etmiş olduk.” diye konuştu.

Kadınlara Yönelik Çalışmalar

Kadınların ekonomiye katkısını artırmak için bir kadın kooperatifi kurduklarını açıklayan Coşkun, “İlçemizde yaşayan kadınlara yönelik bir kadın kooperatifi kurduk. Kadınlarımızın üretime dahil olmasını istiyoruz. Kadınlarımızın ekonomisine katkı sunmak istiyoruz. Bu amaçla çoban fasulyesi, fındık, ıhlamur, bal topluyoruz, en kısa zamanda İBB’ye bunların satışını yapacağız. Burada kadınlarımız gerçekten de çalıştıkları, ürettikleri şeyleri satacaklar ve ekonomilerine katkı sağlayacağız. Yine bir tekstil firmasıyla görüşmemiz var. Bu görüşmede eğer başarılı olursak, yer gösterebilirsek burada tekstil ile ilgili ciddi bir yatırım olacak. Yine burada da kadın istihdamına önem vereceğiz. Yine kadınlarımızın eğitimi ile ilgili özellikle sağlık alanında eğitimiyle ilgili kadınlar lokalinde her Perşembe günü tematik eğitimler veriyoruz. Bu Perşembe günü de yine Ordu Eğitim v Araştırma Hastanesi’nden bir arkadaşımız gelerek bize katkı sunacak. Kadınlar lokalinde, kadınların fiziksel aktivitelerine destek olmak amacıyla fitnees salonu açıyoruz. Halk Eğitim üzerinden bir öğretmenimizi oraya görevlendireceğiz, biz de o fitnees ile ilgili araç gereç ve meteryalleri tamamlıyoruz. Orada kadınlarımıza düzenli olarak egzersiz ve hareketler yaptırılacak. Spor bilincinin geliştirilmesi ve daha sağlıklı olunması adına böyle bir hizmet yapıyoruz.” Açıklamalarında bulundu.

Öncelikli Kesimler ve Sosyal Belediyecilik

Seçim döneminde belirledikleri öncelikli gruplara dikkat çeken Coşkun, “Biz belediye olarak zaten seçim döneminde önceliklerimizi belirlemiştik. Dedik ki, bizim belediye yönetimimizde belli kesimler ayrıcalıklıdır. Bu ayrıcalıklı kesimleri de şöyle sıralamıştık; “çocuklar, engelliler, kadınlar, yaşlılar ve sokak hayvanları” ayrıcalıklıdır şeklinde bir paradigma sunmuştuk. Ona uygun olarak bu dediğimiz şeyleri yapıyoruz” dedi.

Eğitimcilik geçmişine değinen Başkan Cemil Çoşkun, “Bizim belediyemiz imkanları kısıtlı bir belediye. Ama biz bu zor koşullarda bu önceliklerimizi hiçbir zaman unutmadık. Ona uygun davranıyor, ona uygun bir belediyecilik yapıyoruz. Belediyenin asli işleri olan yol, su, temizlik vs. zaten bunları saymıyoruz biz. Asıl sosyal politikalara önem ve öncelik veriyoruz. Bizim zaten sloganımız halkçı belediyecilik. Tam da halkçı belediyeciliğe uygun olarak hareket ediyoruz. Benim aynı zamanda mesleğim 36 yıl boyunca eğitimcilikti. Eğitimle ilgili bütün birikimlerimi ilçeme yansıtmaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Coşkun, bu hizmetlerin geri dönüşleri olduğunun altını çizerek açıklamalarını şu sözlerle devam ettirdi; “Çocuklar sokakta beni gördüğü zaman yanıma gelip teşekkür ediyorlar. Benim odamın hemen bitişiğinde yer alan sürekli eğitim merkezine çocuklar ders çalışmak, ödevlerini yapmak, sınavlarına hazırlanmak için geliyorlar. Bu esnada zaten bana uğruyorlar ya da ben onlara uğruyorum kahve ısmarlıyorum. Bunun etkisini sokakta, her yerde görüyoruz. Çocukların akademik başarılarını arttırmak benim için zaten olağan üstü bir keyif veriyor. O yüzden bunun karşılığını şimdiden aldım da, biz bunun karşılığını asıl bu çocuklar lise, üniversite sınavında başarılı olunca alacağız. Bana teşekkür eden çocuklara ben diyorum ki, bana borcunuzu bir üniversite sınavında aldığınız belgeyi getirdiğiniz zaman ödemiş olacaksınız. O zamana kadar sizden alacaklıyım diyorum. Benim beklentim bu yönde. Bu çocuklarımızın hayatında bir iz bırakabilirsek, bir dokunuşumuz olursa biz zaten amacımıza ulaşmış olacağız. Biz halkçı belediyeciyiz, bizim beklentimiz çocukların başarısı üzerinedir.

Sizlerin aracılığıyla da bunu Ordu kamuoyuna iletmiş olayım, eğitim konusunda, kitap konunda, oyuncak konusunda ilçeye ben Ordu’da ki dostlarımızın bir seferberlik yapmasını istiyorum. Yine Ordu’da ki dostlarımızın ilçemizi ziyaret etmesini, sosyal tesislerimizi gezmelerini, Gürgentepe’de gerçekten bol oksijen almalarını özellikle tavsiye ediyorum. Yayla havası almak istene bütün dostlarımızı burada ağırlamaktan biz, kıvanç duyacağız.”