Ordu'da 24-27 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Arıcılık ve Arı Ürünleri Fuarı, son gününde de ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Fuar boyunca pek çok farklı arı ürünü tanıtılırken, özellikle sağlığa faydalarıyla bilinen polenler ziyaretçilerin dikkatini çekti.
Fuarda stant açan 35 yıllık bal üreticisi Cengiz Aydın, kendi üretimi olan polenleri katılımcıların beğenisine sundu. Aydın, polenin sağlığa olan faydalarını sıralayarak, “Menopoz belirtilerine iyi gelebilir, bağışıklık sistemini destekleyebilir, yaraların iyileşmesine katkı sağlayabilir, kalp sağlığı için faydalıdır ve kansere karşı koruyucu etki gösterebilir. Aynı zamanda karaciğer sağlığını destekleyebilir,” dedi.
Polenlerin muhafaza edilme şekline de değinen Aydın, polenin serin bir ortamda saklandığında uzun süre bozulmadan kalabileceğini belirtti.
Polen Nasıl Tüketilir?
Poleni tüketmek için çeşitli yöntemler sunan Cengiz Aydın, özellikle çocukların poleni bal ile ekmeğe sürerek keyifle tüketebileceğini söyledi. Ballı süt ile birlikte tüketmek ya da smoothie ve sütlaç gibi tatlılara eklemek de polenin lezzetli ve kolayca tüketilmesini sağlıyor.