Bakan Özer, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulların teknolojik imkanlarını geliştirmek için yürüttüğü çalışmaların artarak devam ettiğini söyledi. Eğitim öğretim süreçlerinin teknolojik altyapıyla desteklenmesinin eğitimde fırsat eşitliği hedefine ulaşmada önemli bir unsurlardan biri olduğuna dikkat çeken Özer, etkileşimli tahtanın farklı öğrenme türlerine sahip öğrencilerin gelişimine destek verdiğini ve öğrenmeyi daha kalıcı hale getirdiğini vurguladı. Bakan Özer'in bu açıklamaları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrencilerin daha iyi bir eğitim alması için teknolojik altyapıya verdiği önemi gösteriyor.

Özer, bunun öğretmenin anlatım ve uygulama seçeneklerini artırdığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Örgün eğitim veren tüm devlet okullarımızda, dersliklere kurulumu tamamlanan etkileşimli tahta sayısı Nisan 2023 itibarıyla 560 bine ulaştı. Teslim süreci devam eden 15 bin etkileşimli tahtanın kurulumu haziran ayında tamamlanacak ve sayı 575 bine çıkacak. Ayrıca alım işlemleri devam eden 45 bin etkileşimli tahtanın 2023 yılı sonuna kadar kurulumunun tamamlanması planlandı. 45 bin etkileşimli tahtanın kurulumu tamamlandığında tahta sayısı 620 bine ulaşacak ve böylece proje kapsamında olup aktif olarak kullanılan tüm dersliklerde etkileşimli tahta kurulumu tamamlanmış olacak."

Özer, yaptığı açıklamada, devlet okullarındaki tüm dersliklerde etkileşimli tahta kurulumunun 2023 yılı sonunda tamamlanması hedefiyle çalışmaların sürdüğünü belirtti. Bu hedefin gerçekleştirilmesiyle birlikte yeni açılan okulların ihtiyacını karşılamak amacıyla da etkileşimli tahta alımına devam edileceğini ifade etti. Ayrıca, eğitim teknolojileri alanında yapılan çalışmaların sadece okulların teknolojik altyapısını geliştirmekle kalmadığını, öğretmenlerin eğitim materyalleri ve dijital araçları kullanma becerilerinin de artırıldığını sözlerine ekledi.