Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen "Sağlık Kurumlarında Genç İstihdamı Güçlendirme Eğitimi" kapsamında, özel, kamu ve fakülte hastanelerinin acil servislerinde çalışan sağlık personeline, farklı konularda uzman eğitmenler tarafından 5 gün boyunca eğitim verildi. Tıp hukuku, iletişim ve yönetişim gibi konuların ele alındığı eğitimin son gününde, İl Sağlık Müdürü Hakan Usta da katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı. Usta, iletişim konusunun sağlık çalışanları açısından büyük bir önem taşıdığını vurgulayarak, iletişimin sadece sözlerle değil, beden diliyle de gerçekleşmesi gerektiğinin altını çizdi.
Eğitimin pilot uygulamasını geçen yıl Fatih Devlet Hastanesinde düzenlediklerini, acilde çalışan doktorundan temizlik personeline kadar her personelin hem iletişim hem de kriz yönetimi gibi konularda eğitilmesini ve pratik düşünceye kavuşmasını sağladıklarını dile getiren Usta, şunları kaydetti:
"Uygulamamızın sonunda gerçekten çok güzel sonuçlar aldık. Bu projeyi biz DOKA ile yapmaya karar verdik ve kendilerine teşekkür ediyorum, ciddi destek verdiler. Karadeniz Teknik Üniversitesi ile Trabzon Üniversitesi de bizlere destek sağladı."
Usta, Trabzon'da üç ilçede eğitim düzenlediklerini belirterek, "Trabzon'da kamu, özel ve fakülte hastanelerinde acil servislerinde görev yapan yaklaşık 800 sağlıkçımız var. Biz bunlardan 500'üne eğitim vermeyi hedefledik ancak 700'ü katıldı. Bu kadar çok kişi tarafından rağbet gören bir eğitim oldu. Bu anlamda da ilgi bizleri sevindirdi." diye konuştu.
Usta, "Bu eğitimler içine kriz yönetimini de koyduk. Vatandaşların bize karşı olabilecek herhangi bir yanlış yaklaşımının önüne geçebilme dürtüsünü ortaya koyabilmek durumundayız." dedi.
Eğitimin son gününde avukat Şule Yılmaz "Sağlıkta Şiddet" üzerine katılımcılara eğitim verdi.
Programın sonunda müzik dinletisi sunularak, eğitimlere katılan 700 sağlıkçıya katılım belgeleri verildi.