Ordu'da kasaplık yapan Erhan Tunç, artan et fiyatlarının en önemli sebebinin hayvancılığın azalmasına bağlı olduğunu söyledi.
Ordu’da kasaplarda kırmızı etin kilosu 500 TL’ye yükselirken, karkas et ise 360 TL’den alıcı buluyor.
Ordu genelinde fiyatların artması ile birlikte vatandaşın ete olan talebi azalırken, bu durumdan en çok etkilen ise kasaplar oldu. Ordu kasaplık yapan Erhan Tunç, fiyatlardaki artışın sebebinin hayvan üretiminin az olmasından kaynaklandığını söyledi. Vatandaşların hayvancılığa önem vermediğini aktaran Tunç, kaliteli et bulmanın da zorlaştığını ifade etti.
"Üretim Azalırken Tüketim Arttı"
Et fiyatlarındaki artışın müşteri ile kasabı karşı karşıya getirdiğini ve kasapların müşteriye karşı zor durumda kaldığını aktaran Tunç, "Ordu’da etin kilosu 500 TL, karkas et ise 450 TL. Artan fiyatlar bizleri müşteri ile karşı karşıya getirdi ve kasapları olumsuz etkiledi. Ordu’da hayvan üretimi az, tüketim de fazla olunca fiyatlar buna bağlı olarak artış gösterdi. Bu durum yalnızca Ordu’da değil, Türkiye’nin birçok yerinde de yaşandı. Bizim köylerimiz boş, hayvan bakan kimse kalmadı. Artık 2 kilo et alan bir müşterim 1 kilo et alarak evine gidiyor. Satışlar yarı yarıya düşmüş durumda. Fındık sezonu bitti ete rağbet olur diye düşünüyorduk ancak beklediğimiz gibi olmadı satışlar iyice düştü" dedi.