Ordu’nun Aybastı ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi’nde son bir ayda meydana gelen trafik kazaları, mahalle muhtarı Mehmet Eren’i harekete geçirdi. Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, hız tutkusu nedeniyle yaşanan kazalara dikkat çeken Muhtar Eren, sert bir çıkışta bulunarak, “Bu duruma dur demek için illa can kaybı mı yaşanmalı?” ifadelerini kullandı.

Son Bir Ayda Beş Kaza

Mahallede son bir ayda beş kaza meydana geldiğine vurgu yapan Mehmet Eren, kazaların büyük çoğunluğunun aşırı hızdan kaynaklandığını belirtti. “Ne yazık ki gençlerimiz hızlı araç kullanma merakıyla hem kendi canlarını hem de başkalarının canlarını tehlikeye atıyor. Bu alışkanlığı durdurmak için şimdi harekete geçmezsek daha acı olaylarla karşılaşabiliriz,” dedi.

“Ortaköy Mahallesi Yürüyüş Alanı”

Mahallede birçok vatandaşın yürüyüş yaptığını hatırlatan Eren, bu durumun daha büyük tehlikelere yol açabileceğine dikkat çekti. Emniyet birimlerinden mahallede hızı kontrol altına almak için barikatlar yerleştirilmesini ve radar sistemlerinin kurulmasını talep eden muhtar, şu ifadeleri kullandı: “Vatandaşlarımızın güvenliği için bir an önce önlemler almalıyız. Bu, hem bizim insanlık hem de toplumsal sorumluluğumuzdur.”

Gençlere Çağrı

Gençlere seslenerek uyarılarda bulunan Muhtar Mehmet Eren, şu mesajı paylaştı: “Sevdikleriniz sizi sağlıklı bir şekilde bekliyor. Bir anlık hız tutkusunun hayatınızı karartmasına izin vermeyin. Lütfen daha dikkatli olun ve trafik kurallarına uyun.”

Muhtar Mehmet Eren’in bu çağrısı, mahalle sakinlerinden destek gördü. Şimdi gözler, Ortaköy Mahallesi’nde hız tutkusunu frenleyecek önlemlerin bir an önce hayata geçirilmesinde.

Kaynak: Haber Merkezi