2025 fındık sezonu, Karadenizli üreticiler için belirsizliklerle başladı. Ordu, Giresun, Samsun ve Trabzon gibi illerde fındık fiyatlarının nasıl bir seyir izleyeceği konusunda endişeler sürerken, fiyatlar Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) müdahaleleri ve serbest piyasa dinamikleriyle şekilleniyor. Üreticiler, geçen yıl artan maliyetlerin ardından bu sezonu daha temkinli geçiriyor.

Sezonun ilk aylarında fındık fiyatları, üreticilerin gelir beklentilerini doğrudan etkileyen bir unsur haline geldi. 21 Şubat 2025 itibarıyla güncel fiyatlar şu şekilde:

Ordu: 130 TL

Trabzon: 125 TL

Samsun: 131 TL

Sakarya: 131 TL

Giresun: 132 TL

Düzce: 130 TL

Uzmanlar, Avrupa’dan gelen talebin ve sınırlı stokların fiyatları yukarı yönlü hareketlendirebileceğini öngörüyor. Ancak piyasalardaki dalgalanmalar göz önüne alındığında, üreticilere dikkatli olmaları tavsiye ediliyor.

Öte yandan, artan ihracat talebi bölgedeki üreticiler için umut verici bir gelişme olsa da, yükselen girdi maliyetleri endişe kaynağı olmaya devam ediyor. Üreticiler, TMO’nun adımlarını ve büyük piyasa oyuncularının hareketlerini yakından takip ediyor. Bu gelişmeler ışığında, 2025 fındık sezonunun nasıl şekilleneceği merak konusu olmaya devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi