Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Dijital Dönüşüm Destek Programı’nın yıl sonunda devreye alınacağını açıkladı.ANKARA (İGFA) - Türkiye, yaptığı çalışmalarla dijital dönüşüm alanında uluslararası arenada aktif rol üstlenmeye devam ediyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Dijital Dönüşüm Destek Programı’nın yıl sonunda devreye alınacağını söyledi. Proje ile yeşil dönüşüm ve dijital dönüşüm için firmalarla uzun vadeli iş birlikleri teşvik edilecek. Bu alanlardaki yatırımlar ise, teşvik sistemi kapsamında öncelikli yatırımlar olarak desteklenecek. Proje sayesinde dijital dönüşüm ve yeşil dönüşümün daha da yaygınlaştırılmasıyla hem ülke ekonomisine katkı sağlanması hem de çevreye verilen birçok zararın önüne geçilmesi hedefleniyor.

YILDIZ: “BÜYÜME VE KALKINMA İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT”

Dijital Dönüşüm Destek Programı’na ilişkin açıklamalarda bulunan TÜRKKEP Genel Müdürü Olcay Yıldız, “Dijital dönüşüm ve yeşil dönüşüm konuları ülkemizde her geçen gün daha da yaygınlaşıyor. Bu noktaya gelmemizde devlet politikalarının teşvik edici çalışmaları oldukça kıymetli. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır da bu çalışmalardan biri olan Dijital Dönüşüm Destek Programı’nın yıl sonunda devreye alınacağını açıkladı. Programın kurumlarımızın dijitalleşme süreçlerine pozitif yönde katkılar sağlayacağına inanıyorum. Ayrıca bu alana yapılacak yatırımların desteklenecek olması da işletmelerimizin dijitalleşmesine yönelik teşvik edici bir adım. Atılan bu adımları ülkemizin ekonomik büyümesi ve kalkınması için önemli bir fırsat olarak görüyorum. Uluslararası arenada sıfır karbon hareketinin destekleyici taraflarından biri olarak ülkemizin bu tip teşvik programlarını hayata geçirecek olması dünyanın geleceği için de kritik önem taşıyor.” dedi.

“ÜLKEMİZİN DİJİTALLEŞME SÜRECİNE KATKI SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

TÜRKKEP’in; KEP (Kayıtlı Elektronik Posta), e-İmza, e-Fatura, e-Saklama gibi etkin ve yenilikçi çözümleriyle kurumların dijitalleşmesine katkı sağladığını ifade eden Olcay Yıldız, “Dijital dönüşüm uygulamaları; iş süreçlerini kolaylaştırıyor, zamandan ve maliyetten büyük tasarruf sağlıyor ve ayrıca iş ve işlemlerin daha güvenli ilerlemesini mümkün kılıyor. Bununla birlikte kâğıt tüketimine olan ihtiyacı ortadan kaldırarak ağaçların kesilmesini önlüyor ve kargo, lojistik süreçlerine son vererek karbon ayak izi oluşumunu engelliyor. Dolayısıyla iş süreçlerini dijital ortama taşıyan şirketler çevreci bir kimliğe de bürünmüş oluyor. TÜRKKEP olarak ülkemizin ekonomik kalkınmasına destek olmaya devam edecek; pazar lideri konumumuzla Türkiye’nin dijital dönüşüm sürecinde şirketlerin hayatını kolaylaştırmayı sürdüreceğiz. Maliyetlerden tasarruf ederken çevreyi korumak isteyen; süreçlerini daha hızlı ve güvenle ilerleterek iş verimini artırmayı hedefleyen tüm şirketleri TÜRKKEP’in dönüşüm dünyasına davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: igf