ÖZEL HABER

Yaz Mevsiminin Vazgeçilmez Lezzeti ‘Dondurma’

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte her yaş grubunun severek tükettiği dondurmalara rağbet arttı.

Abone Ol

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte her yaş grubunun severek tükettiği dondurmalara rağbet arttı. 

Birçok çeşidiyle yaz aylarının bir numaralı serinleticisi olan dondurmalar, vatandaşlarla buluşmak üzere raflardaki yerini aldı.

Altınordu’da, vatandaşlar arasında dondurma tercihleri farklılık gösteriyor. Kimi vatandaş el yapımı (açık) dondurma tüketmeyi tercih ederken, kimileri ise fabrika ürünü olan hazır dondurmaları sevdiğini belirtti. 

Çocukların yetişkinlere oranla daha fazla tükettiği bu lezzet zaman, mekan ve çeşit ayırt edilmeksizin küçük yaş gruplarıyla buluşmaya devam ediyor. 

Çilek ve Kakaolu tercihi Oldu

Günde ortalama üç dondurma tükettiğini ifade eden Ahmet Sıraç Özkurt, en çok çilekli ve kakaolu dondurma yemeyi sevdiğini söyledi. Özkurt, “Ben marketlerde satılan dondurmaları daha çok seviyorum. Açık dondurma yiyeceksem ise kaşıkla yenilenleri daha çok seviyorum,” dedi.

“Daha Sağlıklı Olduğunu Düşünüyorum”

Cihan Özkurt ise sütlü dondurmaları daha çok sevdiğini belirtti. Özkurt, “Bizim evde özellikle yaz akşamları mutlaka dondurma gecesi yapılır. Herkes kendi damak zevkine göre dondurmasını seçer. Ben ise sütlü dondurma çeşitlerini tüketmeyi seviyorum, bana daha lezzetli geliyor. Hem içerisinde daha az yabancı madde olduğu için diğerlerine oranla sağlıklı olduğunu düşünüyorum,” ifadelerini kullandı.

“Buz Dondurma Daha Serinletici!”

Daha serinletici olduğu ifadesiyle buzlu dondurma tüketmeyi sevdiğini belirten Yağmur gümüş, “ben dondurmanın her çeşidini severim. Hatta kış mevsiminde dahi dondurma tüketen biri olduğumu ifade edebilirim. Havanın sıcaklık derecesine göre tercih ettiğim dondurma çeşidi değişir. Bu aylarda yani yaz aylarında daha serinletici olduğu için genellikle buzlu dondurmaları tercih ediyorum” diye konuştu.

Dondurmalar, yaz mevsiminin vazgeçilmezi olarak her yaştan insanın damak zevkine hitap etmeye devam ediyor.