Sevilen oyuncu Alper Kul, verdiği röportajda Karadeniz’in doğası ve çevre tahribatı üzerine dikkat çeken açıklamalarda bulundu. “Karadeniz yaylaları mı, sahilleri mi?” sorusuna ise çarpıcı bir yanıt verdi:
“Çünkü sahilimiz kalmadı. Her yer otoban oldu. Ordu ne güzel sakladı sahillerini, biz koruyamadık. Yaylalarımız var, bari onlara sahip çıkalım.”
“Karadeniz’in Sahilleri Gitti, Yaylaları Korumalıyız”
Birçok film ve dizide yer alan Alper Kul, özellikle Ordu’nun doğal güzelliklerini öne çıkararak bölgenin kıyılarını korumayı başardığını belirtti. Ancak diğer Karadeniz illerinde sahillerin büyük ölçüde tahrip edildiğine dikkat çekti.
Ünlü oyuncu, Karadeniz’deki doğal yaşamın ve yeşilin korunmasının önemini vurgulayarak, yaylaların betonlaşmaya karşı korunması gerektiğini söyledi.