GENEL

Türkiye’de satılan İsrail ürünleri malları ve markaları tam liste 2023 Güncel boykot listesi

Gazze'de yaşanan insanlık dramı, Türkiye genelinde İsrail ürünlerine karşı bir boykot hareketini tetikledi. Gerek sosyal medyada gerekse günlük yaşamda duyarlı insanlar tarafından İsrail ürünleri veya İsrail'e destek veren marka ve firmalar Türk vatandaşları tarafından boykot edilmeye devam ediyor. Peki, Türkiye'de kullanılan hangi ürün ve mallar İsrail malı? Evimizde kullandığımız kaç ürün İsrail malı? gibi sorular vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Hangi mallar İsrail menşei? İşte detaylar.

Abone Ol

Gazze'de yaşanan insanlık dramı, Türkiye genelinde İsrail ürünlerine karşı bir boykot hareketini tetikledi. Türk vatandaşları, İsrail'in saldırılarına tepki göstermek ve dayanışma içinde olmak amacıyla marketlerde satılan İsrail markalı ürünleri boykot etmeye başladı. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve sivil kayıplara sebep olan operasyonları, dünya genelinde birçok ülkede benzer tepkilere neden oldu.  Peki, Türkiye'de kullanılan hangi ürün ve mallar İsrail malı? Evimizde kullandığımız kaç ürün İsrail malı? gibi sorular vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Hangi mallar İsrail menşei? İşte detaylar.

Türkiye'de İsrail Boykotu Hızla Yayılıyor

Türkiye genelinde, özellikle sosyal medya platformları üzerinden desteklenen İsrail boykotu, birçok kişi ve sivil toplum örgütü tarafından benimseniyor. Bu çerçevede, Türkiye'de satılan bazı global markaların İsrail menşeli olduğuna inanılarak, bu markalara karşı bir boykot kampanyası yürütülüyor. Özellikle Visa ve Mastercard gibi uluslararası kredi kartı şirketlerine karşı Türk özel sektör tarafından desteklenen Troy'a geçişlerde de artışlar yaşanıyor.

İsrail Boykotuna Destek Veren Markalar

Türkiye'de yapılan boykot çağrılarına destek veren birçok kişi, özellikle İsrail menşeli olduğuna inanılan gıda, içecek, temizlik ürünleri ve giyim markalarını boykot ediyor. Coca Cola gibi büyük markaların hisselerinin boykot çağrıları sonrasında artış gösterdiği gözlemleniyor.

Gıda Sektörü:

- Meyve Suyu: Tropicana, Schweppes
- Süt Ürünleri: Tnuva, Strauss
- Kahve: Nescafe, Tassimo, Starbucks
- Çay: Lipton, Dilmah
- Şekerleme: Elite, Strauss
- Dondurma: Walls, Ben & Jerry's
- Meyve ve Sebze: Carmel Agrexco, Agrexco
- Alkollü İçecekler: Mey-İçki, Carmel Winery
- Asitli İçecekler: Coca-Cola (Coca-Cola, Fanta, Sprite), Pepsi Co (Pepsi, Lays, Doritos, Cheetos)

Temizlik Ürünleri:

- Air Wick, Ajax, Aldays, Alo, Ariel, Axe, Calgon, Cif, Clear, Clit Bang, Colgate, Dettol, Dove, Elidor, Head & Shoulders, Ipana, Jhonsons Baby, Loreal (Şampuan), Lux, Max Factor, Nıvea, Omo, Oral-B, Palmolive, Pantene, Prima, Rejoıce, Protex, Rexona, Rinso, Sensodyne, Viecnetta, Vileda, Vanish, Vaseline, Veet.

Giyim Ürünleri:

- Tommy Hilfiger, Nike, Adidas, Polo, Ralph Lauren, Parizyen, Hugo Boss, Calvin Klein, Levi's, Timberland, Giorgio Armani

İsrail'e açıktan destek verdiği düşünülen markalar arasında HP, Starbucks, Puma, Mc Donald's, Nestle, Hardee's, Nike, Lipton, Tide, Coca Cola, Burger King, Hyundai, IBM, L'Oreal, Subway gibi isimler de yer alıyor.

Türkiye'de yükselen İsrail boykot hareketi, sosyal medyanın etkisiyle hızla yayılıyor. Bu hareket, bireylerin vicdanlarına hitap eden bir protesto biçimi olarak öne çıkıyor. Ancak, boykotun uzun vadeli etkileri ve markalar üzerindeki ekonomik yansımaları zaman içinde daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır. İsrail'e karşı tepkilerini bu şekilde dile getiren vatandaşlar, kendi değerlerine uygun bir duruş sergilemek adına bu tür hareketlere destek veriyor.