DÜNYA

TÜRK MUTFAĞI DÜNYA'YA AÇILIYOR

Türk mutfağı, sahip olduğu kadim ve sürdürülebilir mutfak kültürü ve çeşitli ürünlerle bezenmiş bereketli sofrasını 21-27 Mayıs tarihleri arasında dünya ile paylaşıyor.

Abone Ol

1

Türk yemek kültürünün tanıtımını ve korunmasını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliklerde Türk yemekleri, malzemeleri, pişirme teknikleri ve sunumları hakkında bilgi veriliyor.

2

Türk Mutfağı Haftası kapsamında kültürü ve tarihi ile arasında sıkı bir bağ bulunan Türk yemekleri tanıtılırken bir taraftan Türk mutfağının tarihi ve kültürel önemi vurgulanıyor, bir taraftan da eşsiz lezzetlerin, kendine has sunum teknikleri ile servis edilmesi gastronomi turizmine de önemli bir katkı sağlıyor.

3

Yozgat`ın yöresel lezzeti arabaşı yemeği, yıllardır sofralardaki yerini koruyor. 

4

Eşsiz lezzetlerin, kendine has sunum teknikleri ile servis edilmesi gastronomi turizmine de önemli bir katkı sağlıyor. Bursa yıllardır konuklarını dünyaca ünlü "İskender Kebabı" ile ağırlıyor. 

5

Yabancı turistlerin "Turkish Pizza" olarak adlandırdıkları Konya`nın geleneksel damak tadı etli ekmek, yöresel mutfaktaki tahtını korumaya devam ediyor. 

6

Hatay mutfağının tescilli lezzetlerinden künefe yıllardır sofraları süslemeye devam ediyor. 

7

Kars`ın yöresel lezzeti ayran aşı, asırlardır sofralarda yer almaya devam ediyor. 

8

Yüksek harlı ateşte pişirilmesinin yanı sıra içindeki kuzu eti, sirkesi, baharatı ve bol sarımsağı nedeniyle "içen hasta olmaz" denilen beyran, Gaziantep kahvaltılarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. 

9

Bursa`nın Orhangazi ilçesinde düzenlenen 17. Kadırga Şenlikleri`nde noter huzurunda gerçekleştirilen 68 kadının aynı anda mıhlama pişirerek rekor denemesi ile Guinness Rekorlar Kitabı başvuru yapıldı. 

10

Gaziantepli hünerli ustalarının elinden Antep fıstığıyla da süslenerek hazırlanan Sütlü Zerde, damaklarda eşsiz tat bırakıyor. 

11

Ustaların maharetli ellerinde zorlu ve meşakkatli bir sürecin ardından hazırlanan baklava, tezgahlarda müşterilere sunuluyor. 

12

Siirt`te kuzu, Bitlis`te keçi eti ile hazırlanan büryan kebabı iki ilin de paylaşılamayan lezzeti olmaya devam ediyor.

13

Kuzey Makedonya`da, Türkiye`nin Üsküp Büyükelçiliği ev sahipliğinde yapılan "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında seçkin lezzetler ve geleneksel tatların tanıtıldığı programda konuklara mercimek köftesi ikram edildi. 

14

Kuzey Makedonya`da, Türkiye`nin Üsküp Büyükelçiliği ev sahipliğinde yapılan "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında konuklara zeytinyağlı biber dolması ikram edildi. 

15

Kayseri`nin yöresel yemeği tepsi mantısı yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi görmeye devam ediyor. 

16

Kendine has mutfağı, birbirinden lezzetli yemekleriyle öne çıkan Şanlıurfa`nın 2018`de coğrafi işaretle tescillenen "Urfa lahmacunu" yöre halkı tarafından "kıymalı" olarak da adlandırılıyor. Soğanlı hazırlanan lahmacunlar, hem lokantalarda hem de mahallerdeki fırınlarda pişiriliyor. 

17

Evliya Çelebi`nin Seyahatnamesi`nde andığı Kayseri pastırması, kente gelenlerin hem tattığı hem de yanlarında götürdüğü lezzetlerin başında geliyor. 

18

Çeşitli baharatlar ve tereyağı eklenerek "ana yemek" olarak günün her öğününde tüketilen "Tarsus humusu", pastırmalı, sucuklu ve sade çeşitleriyle sofralardaki yerini alıyor. 

19

Geçmiş yıllarda coğrafi işaret alarak tescil edilen Maraş çöreği, artan talep üzerine yumuşak, gevrek, tuzlu, şekerli, cevizli, üzümlü, pekmezli gibi çeşitleriyle üretiliyor. 

20

Selimiye Meydanı`nda düzenlenen ikramda şekerlemeci Arif Meriç tarafından hazırlanan coğrafi işaretli deva-i misk helvası vatandaşlara dağıtıldı.