Ramazan ayında oruç tutan vatandaşlar için sağlıklı ve dengeli beslenme büyük önem taşıyor. Hem lezzetli hem de besleyici iftar sofraları kurmak isteyenler için bir haftalık iftar menüsü önerisi hazırladık. İşte birbirinden nefis yemeklerle dolu bir haftalık iftar menüsü:
1. Gün
- İftariyelikler (hurma, zeytin, peynir, reçel)
- Ezogelin Çorbası
- Fırında Tavuk But
- Pirinç Pilavı
- Mevsim Salata
- Güllaç
2. Gün
- İftariyelikler
- Mercimek Çorbası
- Etli Nohut Yemeği
- Bulgur Pilavı
- Yoğurt
- Kadayıf Tatlısı
3. Gün
- İftariyelikler
- Tarhana Çorbası
- Fırında Köfte ve Patates
- Şehriyeli Pirinç Pilavı
- Cacık
- Kemalpaşa Tatlısı
4. Gün
- İftariyelikler
- Yayla Çorbası
- Zeytinyağlı Taze Fasulye
- Kaşarlı Patates Püresi
- Roka Salatası
- Fırın Sütlaç
5. Gün
- İftariyelikler
- Domates Çorbası
- Tavuk Sote
- Makarna
- Mevsim Salata
- Revani Tatlısı
6. Gün
- İftariyelikler
- Sebzeli Mercimek Çorbası
- Kuru Fasulye
- Pirinç Pilavı
- Turşu ve Yoğurt
- Cevizli Baklava
7. Gün
- İftariyelikler
- Şehriye Çorbası
- Izgara Balık
- Zeytinyağlı Enginar
- Roka Salatası
- İrmik Helvası
Sağlıklı ve bereketli iftar sofralarında buluşmak dileğiyle… Afiyet olsun!