Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin (KFMİB) düzenlediği istişare toplantılarının sonuncusu Ordu’da gerçekleştirildi. Toplantı öncesinde, İstanbul Topkapı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emre Alkin, fındık sektörüne dair kritik bilgiler ve geleceğe yönelik öngörüler paylaştı.
Prof. Dr. Alkin, “2025’e Hazır Olma Rehberi” başlığı altında yaptığı sunumda, dünyadaki ekonomik ve sosyal gelişmeler üzerine dikkat çekti. Fındık ihracatçılarına uluslararası çapta orta ve uzun vadeli riskler, dünya nüfusunun gidişatı ve tüketim eğilimleri, küresel ısınma ve olası etkileri, bölgesel ve küresel politik gelişmeler, yapay zekânın önemi ve sosyo-ekonomik trendler hakkında bilgi verdi. Gıda fiyatlarının gelecekteki seyrine de değinen Alkin, 2025 yılına dair tespitlerini ve önerilerini paylaştı.
Fındığın Duayeni Azmi Yılmaz, KFMİB’ye Veda Etti
Fındık sektöründe yaklaşık yarım asırlık bir deneyime sahip olan Azmi Yılmaz, Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’ndeki (KFMİB) yönetim kurulu üyeliği görevini oğlu Selim Yılmaz’a devretti.
Samsun’un Çarşamba ilçesinde kurulu olan ve özyılmaz Tarım Ürünleri adı altında faaliyette bulunan entegre fındık işleme tesislerinin yönetim kurulu başkanı olarak sektöre hizmet eden Azmi Yılmaz, KFMİB’deki çalışmalarıyla da öne çıkmıştı.
KFMİB Başkanı Hasan Osman Sabır, Azmi Yılmaz’a sektöre ve birliğe yaptığı katkılar için teşekkür plaketi takdim etti. Plaketi Hasan Osman Sabır’dan alan Azmi Yılmaz, duygularını şu sözlerle dile getirdi:
“2010 yılında, babanız Sabit Sabır’ın başkanlığındaki yönetim kurulunda yer alarak katkıda bulunmaya başladığım birliğimizde, bugün oğlunuzun elinden plaket alıyorum. Bu görevi şirketim adına oğlum ve ihracat sorumlumuz Selim Yılmaz’a devretmenin gururunu yaşıyorum. Türk fındığına hizmet etmenin ayrıcalığını 14 yıl boyunca yaşadım. Bu süreçte birlikte çalıştığım tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.”