Yeni yıl akşamı fazla tüketilen gıdaların, pişmanlık oluşturmaması için o hafta içerisinde nasıl bir beslenme yolu izlenilmesi gerektiğini Diyetisyen Selen Öngören açıkladı.
Rutin beslenme düzeninize dönülmesinin yeterli olacağını söyleyen Selen Öngören, “Yılbaşı akşamı fazla kaçırmış olabilirsiniz. Özel günlerde normalden fazla beslenmek çok doğal, bunun için kendinizi cezalandırmaya ve açlığa mahkûm etmeye gerek yok” dedi.
YENİ YILIN İLK HAFTASI NASIL BESLENMELİYİZ?
Beslenme programına değinen Öngören, “Ertesi gün öncelikle güne 1-2 bardak ılık suyla başlayın. Eğer mideniz sağlamsa içine 1 tatlı kaşığı doğal elma sirkesi ilave edebilirsiniz. Bu hem sindirimi kolaylaştıracak hem de şişkinlik ve hazımsızlık yaşamanızı engelleyecektir. Mideyi yoran sindirimi zor yiyeceklerden, aşırı yağlı ve tuzlu yiyeceklerden uzak durun. Geç ve hafif bir kahvaltıyla güne başlamak en iyisi. Süt + yulaf + meyve + ceviz veya yumurta + peynir + zeytin + mevsim yeşilliği + 1-2 dilim ekmek gibi hafif bir kahvaltı yapabilirsiniz. Sonrasında mevsim meyvesiyle yanında yoğurt veya sütle ara öğün yapılabilir. Sindirime yardımcı olması adına kefir de uygun bir seçenek olacaktır. Eğer mideniz rahatsızsa sarı leblebi + kuru meyve yanında bitki çayıyla beraber tüketebilirsiniz. Erken ve hafif bir akşam yemeğiyle günü bitirmek en iyisi. Bunun için çorba + sebze yemeği + yoğurt + salata ya da çorba + tavuklu veya peynirli salata ya da çorba + fırında balık + salata gibi hafif yemekler tercih edin. Sonrasında organlarınızın sindirimi tamamlaması ve dinlenmesi için zaman kalsın. Gün içinde 2-3 litre su içmeye özen gösterin. Kafeinli içeceklerden uzak durun bunun yerine tercihinizi bitki çaylarından yana kullanın rezene, melisa, papatya, ıhlamur gibi” açıklamasında bulundu. Haber: Yeşim DURKUT