BÜYÜKŞEHİR KENT İLE ÖZDEŞLEŞMİŞ 15 LEZZETE COĞRAFİ İŞARET ALDI

Fındık dışında yöre halkı tarafından bilinen ancak tanıtımı yapılmamış pek çok lezzet, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'in öncülüğünde tescillenerek markalaştırıldı. Kentin özgün tatlarından 15'i için coğrafi işaret alındı. Bu sayede turistler, Orduluların önerdiği lezzetleri deneyerek, kentin yerel lezzetlerini daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar.

‘SİZİN ORALARIN NESİ MEŞHUR’ SORUSUNA TESCİLLİ CEVAP (4)

15 YÖRESEL TAT KORUNUYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi, coğrafi işaretli ürünlerde kentin potansiyelini artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Mesudiye Kuru Ekmeği (Mesudiye Goliti), Yalıköy Köftesi, Galdirik Kavurması, Fındıklı Burma Tatlısı, Sakarca Mıhlaması, Melocan Kavurması, Kabataş Helvası, Perşembe Ceviz Helvası, Yayla Pancarı (Dürme) Turşusu, Akkuş Şeker Fasulyesi, Gürgentepe Çoban Fasulyesi, Ordu Kivisi, Ordu Tostu, Taflan Turşusu ve Ordu Pidesi/Ordu Yağlısı olmak üzere 15 yöresel lezzetin coğrafi işareti alınarak tescillendi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde gerçekleştirilen bu çalışmalar, kent ile özdeşleşmiş tatların korunması ve turizm potansiyelinin artırılmasını hedefliyor.

‘SİZİN ORALARIN NESİ MEŞHUR’ SORUSUNA TESCİLLİ CEVAP (2)-1

KIRSAL KALKINMAYA VE SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM ÜRETİMİNE KATKI SAĞLAYACAK

Yurt içi ve yurt dışında pazar payının artması açısından önem arz eden coğrafi işaret ile daha çok tercih edilecek olan ürünler Ordu’nun kırsal kalkınması ve sürdürülebilir tarım üretimine de katkı sağlayacak.

Öte yandan 15 yöresel tadın bulunduğu listeye yeni yöresel ürünler ekleme çalışmaları da devam ediyor.