ORDU

Ordulu Vatandaşlar Dert Yandı! “Eski Oyunlar, Eskide Kaldı!”

Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde, çocukların oyun anlayışı da köklü bir şekilde değişti. Artık sokaklarda çocuk sesleri yerine dijital cihazların ekran ışıkları yankılanıyor.

Abone Ol

Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde, çocukların oyun anlayışı da köklü bir şekilde değişti. Artık sokaklarda çocuk sesleri yerine dijital cihazların ekran ışıkları yankılanıyor.

Peki ya eskiden oynanan oyunlar? İşte Ordulu vatandaşlarla yapmış olduğumuz röportajlardan nostaljik bir yolculuk…

Ordu’da vatandaşlar, eskiye olan özlemini dile getirerek o oyunların günümüzde oynanmamasının hüzünlü yanını paylaştı.

Şimdiki neslin geçmiş oyunlarla mutlu olmadığını söyleyen Ömer Özdemir, "Çocuklar artık eski oyunları oynamayı sevmiyor. Daha doğrusu bilmiyor. Bizim zamanımızda oyunu kendimiz türetirdik. İmkanlarımıza göre oyunlar bulur oynardık. Şimdiki nesil telefon, bilgisayar başından kalkmıyor ki o oyunları oynasın" dedi.

“Yokluğun getirdiği güzel oyunlardı” açıklamasında bulunan Şaban Şahin, "Şimdi nerde öyle oyunlar? Hepsi tarihe karıştı o oyunların. Daha kimse kimseyi de tanımıyor ki birlikte oyun oynasın. Ben çocuklarıma gösterdim oyunları ama torunlarıma geçmedi maalesef. Bizim zamanımızda yokluk vardı. Nerde öyle şimdiki oyuncaklar? Yolda bulduğumuz taşla, sopayla oyun oynardık. Çok güzel günlerdi. O eskiyi bulamayız daha" diye konuştu.

Selma Şanlı ise, eskiden oynadığı oyunları sayarak, şu açıklamalarda bulundu; "Eskiden yamalıktan bez bebeği, fındık yapraklarından bebek, kiremit taşlarından tombala, evcilik kurmak gibi oyunlarla geçiyordu çocukluğumuz. Büyükler olsun, küçükler olsun komşuluk yaşamak o zamanlardı. Şimdi öyle bir yaşam yok. Şimdikiler elinde bir telefon kendi sevdasında. Eskiden günümüz bu oyunlarla geçerdi. Ne güzel günlerdi."

İletişimin eskisi kadar kuvvetli olmamasından dert yanan Asiye Berçin, “Ben şimdiki nesil çok değişti. Kimsenin bir şeyden haberi yok ki. Ben hep eskiyi hayal ederek mutlu oluyorum. Komşuluğu geçtim, akrabalık bile kalmadı günümüzde. Böyle bir birliktelik olmayınca yeni nesile neyi göstereceğiz de öğreteceğiz?" şeklinde açıkladı.