Yemek köşemizde bu hafta, Ordulu aşçıların asırlardır sır gibi sakladığı enfes fındık ezmesi tarifine yer veriyoruz. Evde yapımı son derece kolay olan bu geleneksel tarif, lezzetiyle bayılacağınızdan eminim. 

Ordulu aşçılar, fındık ezmesini hazırlarken uzun süre karıştırmayı ve doğru oranlarda malzeme kullanmayı önemsiyor. Bu sayede kıvamı tam olması gerektiği gibi homojen ve pürüzsüz bir kıvama ulaşıyor. Tarifimi anlatmaya başlamadan önce malzemeleri hazırlayıp, rondomuzun başına geçelim. 

Tarifte kullanılan miktarlara dikkat edin. Özellikle pudra şekerinin oranı fındığın doğal tatlarını öne çıkaracak şekilde ayarlanıyor. Şimdi, fındık ezmesi için gerekli malzemelere geçebiliriz.

Malzemeler:

-2 su bardağı kavrulmuş fındık

-2 yemek kaşığı pudra şekeri

-2 adet vanilya özü

-1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

-1/2 su bardağı kavrulmuş fındık

Tarif:

İlk olarak malzemeleri hazırlayın.

Rondomuza kavrulmuş fındığı, ayçiçek yağını, pudra şekerini ve vanilya özünü ilave edin.

Karışımı en az 10 dakika sürekli çevirerek karıştırın. Böylece fındıklar ezilip krema kıvamına gelir.

Karışım krema kıvamını aldıktan sonra üzerine 1/2 su bardağı kavrulmuş fındık ilave edin.

Tekrar 2-3 dakika karıştırarak fındıkları yedirin.

Hazırlanan fındık ezmesini servis için kullanacağınız kaplara aktarın.

Üzerine birkaç kaşık kavrulmuş fındık serpin.

Soğuduktan sonra servis edin ve afiyetle tüketin!