Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bakanlık ve Dünya Bankası işbirliğiyle yürütülen "TULIP Bolaman Çayı Havzası Projesi" kapsamında, 12 ilçede hibe almaya hak kazanan 12 yetiştiriciye 36 büyükbaş gebe düve, 6 yetiştiriciye 300 koyun ve 18 koç dağıtımı gerçekleştirdi. Proje, tarımın yanı sıra doğal kaynak koruma, turizm, ulaşım ve istihdam gibi birçok alanda Ordu için uzun soluklu bir proje olarak dikkat çekiyor.
İl Müdürü Kemal Yılmaz, Bolaman Çayı Havzası Projesi'nin Ordu için çok yönlü ve uzun soluklu bir projenin parçası olduğunu belirterek, projenin Dünya Bankası tarafından desteklendiğini vurguladı. 2022 yılında hayata geçirilen projede, 15 farklı konuda proje hazırlandığını ifade eden Yılmaz, bu kapsamda 2023 yılı çalışmaları için 9 proje konusunda ilana çıktıklarını söyledi.
Yılmaz, projenin çeşitli alanlarda etkilerini göstermeye başladığını, arı ürünlerinin çeşitlendirilmesi, küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, kivi yetiştiriciliği, seracılık ve hurma yetiştiriciliği konularında başvuruların yapıldığını ve ihale süreçlerinin tamamlandığını belirtti. Yapılan ihalelerin ardından elde edilen girdilerin dağıtımının gerçekleştirildiğini söyleyen Yılmaz, geçtiğimiz hafta koyun yetiştiriciliği konusunda müracaat eden 6 yetiştiriciye 300 koyun ve 18 koç dağıtımı yapıldığını ifade etti.
Proje kapsamında hayvanların seçiminde titizlikle davrandıklarını belirten Yılmaz, veteriner hekimler tarafından yapılan kontrollerin ardından hayvanların yüklenici firmadan teslim alındığını söyledi. Yılmaz, projenin sadece hayvancılıkla sınırlı olmadığını, bitkisel üretim konularında da çalışmaların devam ettiğini vurgulayarak, "Projenin bu havzaya çok büyük katkısı olacak. Bunu ilerleyen günlerde daha net göreceğiz. Bu projenin uygulamalarının önümüzdeki yıllarda artarak devam edeceğine inanıyorum." dedi. Projeye emek veren, katkı sağlayan herkese teşekkür eden Yılmaz, projenin il tarımına hayırlar getirmesini diledi.