Ordu’nun Korgan ilçesinde, üretici Hikmet Ayba, kasım ayında serada fasulye yetiştirerek tarım dünyasında yeni bir dönemi başlatıyor.
Genelde Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında yetişen fasulye, Korgan'da kasım ayında toplanmaya başlarken, Ayba’nın serasında kışın üretim devriye giriyor.
700 rakımda bu başarıyı elde eden Ayba, serada yaptığı sıcaklık düzenlemeleriyle bu zorlu koşullarda bile verimli bir şekilde üretim yapabiliyor.
Korganlı üretici Hikmet Ayba, domatesin ardından fasulye üretiminde de başarılı bir örnek sergiliyor. Seradaki ısıtma sistemi sayesinde sıcaklık kontrolü sağlanırken, soba kullanılarak seradaki iklim sabit tutuluyor ve fasulye bitkileri için en uygun ortam yaratılıyor. Bu yöntemiyle Korgan'da kışın da fasulye yetiştirilebileceğini kanıtlayan Ayba, ilk hasadını almış ve başarıyla üretime devam ediyor.