Ordu’da fındık bahçelerinin yerini alan yeni tarım ürünlerinden cennet hurması, başarılı sonuçlar vererek bölge çiftçisinin ilgisini çekmeye başladı.

Fındıktan sonra “sarı altın” olarak adlandırılan bu özel meyve, kilosu 40 TL’den satışa sunuluyor. Gülyalı ilçesi Turnasuyu Mahallesi’nde tarım girişimcisi Kadir Engin tarafından başlatılan cennet hurması üretimi, Ordu’nun mikroklima iklimini seven ürünlerin başında yer alıyor.

Cennet Hurmasının Faydaları Nelerdir? - Acıbadem Hayat

İlk olarak kiviyi bölgeye kazandıran Engin, ardından cennet hurmasını da deneyerek bu meyvede de başarılı sonuçlar elde etti. İş insanı Emrah Albayrak ile birlikte Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’i ziyaret eden Engin, cennet hurmasının tarıma katkı sağlayabileceğini belirtti. Başkan Güler, Ordu’nun iklim ve toprak yapısının birçok tarım ürününe uygun olduğunu ifade ederek, cennet hurması gibi ürünlerin sürdürülebilir tarım ve çeşitlilik açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Trabzon Hurması Nasıl Değerlendirilir? Cennet Hurması - Topraksız Tarım

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Güler, kente katma değer sağlayacak bu tür tarım projelerinin desteklenmeye devam edeceğini vurguladı. Vitamin açısından zengin olan bu “sarı altın” cennet hurmasının, düşük masrafla yüksek gelir sağladığını belirten Güler, Ordu’nun tarım potansiyelini artırarak bölge ekonomisine katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi