Ordu’da bir vatandaş, bugün fındığını 185 TL’den sattı. O anları cep telefonu kamerasıyla kaydeden üretici, “Bugün fındık 185 liradan satışı gerçekleşti, hayırlı uğurlu olsun” sözleriyle satışını duyurdu.

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler kısa sürede gündem olurken, birçok kullanıcı bu fiyatın sezon başında uygulanması gerektiğini savundu. Enflasyon oranlarına dikkat çeken yorumcular, fındığın gerçek değerinin çok daha yüksek olduğunu ifade etti.

Paylaşımın altına gelen bazı yorumlar şu şekilde oldu:

“185₺ sezon başında olmalıydı, enflasyon rakamlarına oranlarsak gerçekten bu fındık en az 250₺ bandında olmalıydı.”

“Normal fiyat bu olmalıydı, fındık yandıktan sonra 300 olsa ne yazar...”

“185₺ sezon başında olmalıydı, enflasyon rakamlarına oranlarsak gerçekten bu fındık en az 250₺ bandında olmalıydı.”

Üreticiler, artan maliyetler ve enflasyon karşısında fındık fiyatlarının yetersiz kaldığını belirtirken, yetkililerden daha adil bir fiyat politikası beklediklerini dile getiriyor.

Kaynak: Haber Merkezi