Ordu İl Müftülüğü’nün geleneksel hale getirdiği iftar programı, bu yıl da büyük bir katılımla gerçekleşti.

Müftülük hizmet binası bahçesinde düzenlenen etkinlikte yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi aynı sofrada buluşarak Ramazan’ın bereketini paylaştı.

Osmanlı Geleneği “Diş Kirası” Yaşatıldı

Programın en dikkat çekici yanlarından biri, Osmanlı’dan günümüze uzanan “diş kirası” geleneğinin yaşatılması oldu. Öğrencilere, iftar sonrası küçük hediyeler verilerek bu anlamlı kültürel miras hatırlatıldı.

Katılım Her Yıl Artıyor

Ordu İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, iftar programına ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu yıl Kadir Gecesi’ne denk gelen iftar organizasyonumuzda bin 500 öğrencimizi ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlk başladığımızda 300 kişiyle yola çıkmıştık, geçen yıl bin kişiye ulaştık, bu yıl ise bin 500 gencimizi misafir ettik. Bu geleneksel sofrayı büyütmeye ve yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.

Devlet ve Akademi Temsilcileri de Katıldı

İftar programına Ordu Valisi Muammer Erol, İl Emniyet Müdürü Ahmet Acar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman ve Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş gibi birçok devlet yetkilisi de katılarak gençlerle bir araya geldi.

Ordu İl Müftülüğü’nün her yıl artan katılımla gerçekleştirdiği bu iftar organizasyonu, gençler için manevi bir buluşma noktası olmayı sürdürüyor.

Kaynak: Haber Merkezi