MEYVE TÜKETİMİNİN SAĞLIĞA ETKİSİ

Abone Ol

Baharın müjdelenmesiyle birlikte bir kış mevsimini daha geride bıraktık.

İklim şartlarına bağlı değişen hava durumu, beraberinde grip hastalığının sık görülmesine sebebiyet doğurdu.

Birçok kişi baharı hapşırarak veya öksürerek karşılarken, kimisi ise kış boyunca tükettiği meyve, sebze, kış bitki çayları gibi ürünlerle, bağışıklığını bu günlere hazırladı.

Kış boyunca; “elma, armut, portakal, limon, mandalina, greyfurt, muz, nar vb.” meyvelerin kontrollü bir şekilde tüketilmesi, kişinin birçok vitamin değerini arttırarak zararlı virüslere karşı daha dirençli yapabiliyor.

Kış meyvelerinin ayrı ayrı faydalarına değinecek olursak, uzmanlarda edinilen bilgilere göre şu şekilde sıralayabiliriz;

Elma: Yüksek oranda B vitamini içeren bir meyve olarak ifade edilebilir. İçerisinde bulunan yüksek antioksidanlar ise vücudu hastalıklardan koruyucu bir özelliğe sahiptir.

Armut: Yüksek oranda lif içerdiği bilinmektedir. Bu bakımdan da sindirime yardımcı bir özelliğinin olduğunu söylemek mümkündür. Sindirim sistemini çalıştırmaktadır. Aynı zamanda hızlı kilo vermeyi kolaylaştırıcı bir etkisinin de olduğunu söylemek mümkündür.

Portakal: Kalp sağlığı için oldukça faydalı olduğu bilinmektedir. Cildin yaşlanmasını engelleyici bir etkiye sahiptir. Kan basıncını dengeler ve kötü kolesterolü düşürür. Böbrek taşı oluşumunu engelleyici bir özelliğe sahip olduğunu söylemek mümkündür.

Limon: Yağ yakıcı özelliği ile bilinmektedir. Limon solunum yollarına son derece iyi gelmektedir. Yüksek tansiyona da iyi geldiği ve düşürücü bir etkisinin bulunduğu da söylenebilir.

Mandalina: Bağışıklık sistemini güçlendirici bir etkisinin olduğunu söylemek mümkündür. Kansere karşı koruyucudur. Kemik erimesini engelleyici bir özelliği bulunmaktadır. Yüksek kan basıncına iyi gelmektedir.

Greyfurt: Yüksek oranda antioksidan içeren greyfurt, bağışıklığı yükseltici bir etkiye sahiptir. Göz sağlığına iyi gelir. Kas ve iskelet sistemi için koruyucu özelliktedir. Zayıflamaya yardımcı bir özelliği bulunmaktadır.

Nar: Kalbe oldukça iyi geldiği bilinmektedir. Kan dolaşımını hızlandırıcı bir etkiye sahiptir. Kalp krizi riskine karşı koruyucu bir özelliği bulunmaktadır. İçerisinde çok fazla vitamin bulunmaktadır. Tom tutucu özelliğinin olduğunu söylemek mümkündür.