ORDU

Memur-Sen'den Tepki! Yüzde 26,7 Artış Yetersiz

Memur-Sen Ordu Şube Başkanı Ahmet Yılmaz  2025 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifinde sunulan fazla çalışma ücretlerinin artış oranına tepki gösterdi.

Abone Ol

Memur-Sen Ordu Şube Başkanı Ahmet Yılmaz  2025 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifinde sunulan fazla çalışma ücretlerinin artış oranına tepki gösterdi.

Yüzde 26,7 artış oranı öngörülen kanun teklifine karşı bir açıklama yayınlayan Yılmaz, “Teklifin emeğin ve emekçinin beklentisinden çok uzakta olduğu görülmelidir” dedi.
Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin TBMM’ye sunulmasının ardından bir açıklama yayınlayan Başkan Yılmaz, yıllık enflasyon beklentisinin yüzde 41,5 olduğu, 12 aylık enflasyonun ise yüzde 49,38 olduğu ortamda yüzde 26,7 olarak artırılması öngörülen saat başı fazla çalışma ücretinin beklentilerin uzağında kaldığına vurgu yaparak, “Kamu görevlilerimizin saat başı fazla çalışma ücreti, diğer çalışanların saat başı çalışma ücretinin 1/15’i kadardır. Bu 15 kat farklılık; ne anlatılabilir ne anlaşılabilir ne de kamu görevlilerine izah edilebilir değildir. Kanun Teklifi’nin emeğin ve emekçinin beklentisinden çok uzakta olduğu görülmelidir. Fazla çalışma ücreti kazanımımızın Toplu Sözleşme hükmüne rağmen Tasarruf Tedbirleri’yle engellenmesine ilave olarak beklenen, hissedilen, gerçekleşen hatta açıklanan enflasyon rakamından bile daha düşük bir oranda artırılması kabul edilemez” ifadelerini kullandı.
Kanundaki eksiklikler giderilmeli
7. Dönem Hakem Kurulu’nda alınan karar gereğince “Gündelik tutarın güncel koşullar çerçevesinde yeniden belirlenmesi” hükmüne riayet edilmediğinin de altını çizen Ahmet Yılmaz, ‘Göstergeye bağlayalım’ tekliflerinin dikkate alınmadan ve Harcırah Kanunu’ndaki eksiklikler giderilmeden teklifin açıklanmasının doğru olmadığına dikkat çekti. Yılmaz: “Saat başı fazla çalışma ücreti saat başı ücrete/aylığa göre belirlenmeli, gündelik tutarlar personelin giderleri cebinden karşılamayacak şekilde artırılmalıdır” dedi.