Marmara Denizi’nin Silivri açıklarında iki ticari geminin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, Türk bayraklı ALSU gemisinin Ordulu kaptanı Rahmi Temel’den haber alınamadığı bildirildi.
Marmara Denizi’nde Silivri açıklarında seyir halindeki iki ticari geminin çarpışması sonucu kaza meydana geldi. Türk bayraklı ALSU ile TUĞBERK İMAMOĞLU isimli yük gemisinin henüz belirlenemeyen nedenle çarpışması sonrası bazı mürettebatla iletişim kesildi.
Çarpışmanın ardından ALSU gemisinde bulunan bazı personelden haber alınamadığı öğrenilirken, kayıp mürettebat arasında geminin süvarisi olan Ordulu denizci Rahmi Temel’in de bulunduğu belirtildi.
Ordulu kaptan için arama çalışması
Kaza ihbarının ardından bölgeye Sahil Güvenlik ekipleri ile deniz arama-kurtarma ekipleri sevk edildi.
Rahmi Temel ve kayıp olduğu bildirilen diğer mürettebatın bulunması amacıyla bölgede deniz ve hava destekli arama-kurtarma çalışması başlatıldı.
Temel’in sağlık durumu ve akıbetine ilişkin henüz resmi bir bilgi paylaşılmazken, ekiplerin çalışmaları sürüyor.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı
İki geminin çarpışmasına ilişkin yetkili makamlar tarafından inceleme başlatıldı. Kazanın meydana geliş nedeni ile gemilerde oluşan hasarın belirlenmesine yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi.





