Yaz mevsimi bereketiyle gelir her zaman. Meyvelerin sebzelerin hasat zamanıdır.Karınca misali kış için de hazırlıkların başladığı mevsimdeyiz. Yazın, tadına baktığımız lezzetlerin tadına kışında bakmak istediğimizde derin dondurucu yardımımıza koşuyor. Toprağa bıraktığımız tohumlar gün geliyor enfes birer lezzete dönüşüyor. Bizler yarınımızı da düşünen bir millet olduğumuz için birazını da kış için ayırıyoruz. Aynı zamanda boş zamanlarımızda yapıp her sıkıştığımızda imdadımıza yetişen yufkalar, erişteler, börekler için de start verildi. Pekmezler kaynatılmaya başlandı. Fındık yufkaları açılmaya başlandı. Turşular kurulmaya başlandı derken artık yavaş yavaş her konuda hazırlıklara start verildi diyebiliriz. Köylere çıktığımızda bu şekilde hazırlıkların daha  yoğun olduğunu, bayanların daha maharetli olduklarını da göreceğiz zaten.

Damak tadına önem veren ve çeşitliliği seven bir toplumuz genel olarak. Yazın çıkan birçok farklı mahsulden ilgi alanımıza göre kenara koyarız.  Aynı zamanda hazırlık yapmak bile ruhumuzu dinlendiriyor. Yaptıklarımızı çocuklarımızla, ailemizle ve sevdiklerimizle birlikte keyifle tüketme arzusu bile yetiyor insana... 

 Korana, her şeyi değiştirdi hayatımızda. Artık daha sağlıklı besleniyoruz. Neyi nasıl yemeliyiz ki bizim için daha yararlı bir besin olsun diye çaba gösterdiğimiz bu günlerde birazda kış hazırlıklarımız yardımımıza koşuyor. Korana’yla birlikte ve yeni normal hayatımızda her konuda titiz olduğumuz gibi artık yemek konusunda da titiziz. Bu anlamda da köylerimizde yetişen organik ürünler oldukça dikkatimizi çekiyor. Kışın tam ortasında gelen fasulye turşusunun yada kirmit kavurmasının mutluluğunu hepimiz biliyoruz dimi. Veya büyük şehirlerde yaşayanlar için doğal pekmezler, reçeller taze dondurulmuş sebzeler ne kadar önemlidir dimi. Hem hasret kokarlar hem de lezzetleri paha biçilemezdir. Yazımın sonuna yaklaşırken yazın enfes lezzetlerine ve kış hazırlıklarımıza daha yenisini de katmanızı ve sevdiklerinizle birlikte masaya konulmasını temenni ediyorum.