Ordu’nun Mesudiye ilçesinde dağlardan gelen lezzet olarak bilinen kuşburnundan yapılan reçel ve marmelatlar hem aile hem de ilçe ekonomisine katkı sunuyor. Kış aylarında marmelat ve reçel olarak kahvaltı sofralarını süslemesinin yanı sıra çayı ve meyve suyu da yapılan kuşburnu, C vitamini açısından zenginliğiyle dikkatleri çekiyor. Ordu'da dağdan gelen sağlık, bağdaki fındığı yerinden edecek gibi. Kuşburnu meyvesi, fındığa göre mevsim şartlarına daha dayanıklı ve ağaç başı ürün verimi oldukça fazla. Kuşburnu üreticileri bu ürünle adeta zengin olacak. 

ORDU’NUN DAĞLARINDAN GELEN LEZZET CEP ISITACAK!

Ordu’nun yüksek kesimlerinde dağlık arazilerde yetişen kuşburnu meyvesi kurutulduğunda Türkiye’nin her yerinden alıcı bulurken yüksek ücretlere de satılabiliyor. Kuşburnunun fiyatını üretici piyasa koşullarına göre kendisi belirleyerek cebini sıcak tutacak bir fiyattan satış yapabiliyor. Kuşburnu bölgede Ordu’nun yanı sıra Giresun ve Trabzon dolaylarında da yetiştirilebiliyor.

fındık alternatif kulburnu

ORDULU ÜRETİCİYE 3 BİN 750 KUŞBURNU FİDANI DAĞITILDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından, Mesudiye ilçesindeki çiftçilere, “Kuşburnu Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında,3 bin 750 adet kuşburnu fidanı dağıtıldı. Fidanların toprakla buluşturulmasıyla 30 dönüm atıl arazi tarımla buluşturulacak. 

kuşburnu meyvesi

Ordu Büyükşehir Belediyesi, dağlardan gelen lezzet olarak bilinen kuşburnunun profosyonel olarak yetiştirilmesi için yeni proje başlattı. “Kuşburnu Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında Mesudiye ilçesine bağlı Konacık ve Kale mahallelerindeki 14 üreticiye yüzde 20 üretici katkısı alınarak, rosa canina çeşidi toplam 3 bin 750 adet kuşburnu fidanının dağıtımı yapıldı. Projeyle birlikte ise 30 dönüm kapama kuşburnu bahçesi oluşturulması hedeflendi.

kuşburnu