Fatsa Belediyesi, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP), Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü, Fatsa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Fatsa Ziraat Odası iş birliğiyle gerçekleştirilen ''Apiterapide Kullanılan Arıcılık Ürünlerinin Çeşitlendirilerek Kırsal Kalkınmada İstihdamın Arttırılması Projesi" hayata geçirildi. Bu projenin bir parçası olarak, arı ürünleri eğitimini tamamlayan üreticilere sertifikaları ve arılı kovanları teslim edildi.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, arıcılığın sağladığı faydaları daha geniş kitlelere ulaştırmak, sürdürülebilir iş modelleri oluşturmak, yerel ekonomiyi güçlendirmek ve istihdamı artırmak amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerine inandıklarını belirtti. Proje aynı zamanda yeni ürünlerin geliştirilmesi ve pazarlanmasıyla birlikte kırsal alanlarda istihdam oranının artacağına da katkı sağlayacak.

resim_2023-06-16_130355004

Arıcılık sektöründe çeşitlendirme ve değer katmanın yanı sıra sürdürülebilir iş modellerinin oluşmasına da yardımcı olacak olan bu proje, yerel kaynakların kullanımını teşvik ederek sektörün uzun vadeli büyümesine destek olacak. Ayrıca, arıcılık ürünlerinin çeşitlendirilmesi, apiterapiye olan talebi artıracak ve sağlık sektöründe yeni kullanım alanları yaratılmasına katkı sağlayacak.

Fatsa'da arıcılıkla uğraşan çiftçilerin ürettikleri ürünlerin katma değerini yükselterek inovatif ürünlere dönüştürme hedefiyle başlatılan bu proje, üreticilere alternatif gelir kaynakları sağlamayı amaçlıyor. Fatsa Belediyesi, DOKAP Başkanı Hakan Gültekin, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü, Fatsa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Fatsa Ziraat Odası'na desteklerinden dolayı teşekkür ederken, projenin hayırlı olmasını diledi.

Bu proje aracılığıyla Fatsa ve çevresindeki bölge üreticilerinin daha fazla kazanç elde etmesi ve apiterapinin daha geniş kitlelere ulaşması hedefleniyor.