ÇÜNKÜ DEVLETİN MALI DENİZDİ

Abone Ol

Tühh..Ahh..Vahh.. Desek ne olur? İş işten geçmişse... Geçti; yine geçti ...Devletin kasasından,

Vatandaşın aşından tam 15 milyon tl çöp kutusuna geçti. Neler yapılmazdı ki 15 milyon tl ile...Siz düşünürken ben anlatayım 15 milyon tl’nin hikayesini.

Botanik Park, terim anlamı “Otsu ve çalı türü bitkiler ve değişik ağaç türleri ile düzenlenmiş, dinlenme ve gezme amacıyla halka açık geniş alan”. Bu parklardan Türkiye’de tam üç tane bulunuyor. Dördüncüsü için kollar sıvandı, titizlikle projelendirildi, fizibilite yapıldı ve Mega Yatırımlar arasına alındı. Adres olarak da Ordu seçildi. Böylece ülkenin dördüncü “Botanik Parkı” Karadeniz’in de ilki olacaktı. Velhasıl Altınordu ilçesi Eskipazar’da bulunan 116 dönümlük fidanlık alanında 2015 yılında çalışmalar başladı. Dünya’nın bitki örtüsünü tanıtmak adına çeşit çeşit fidanlar dikildi. Ordu’nun prestij projesi olarak duyurulan Park için şehri de heyecan sardı. Sonra teknik hatalar patlak verdi, bitkiler soldu , alt yapı eksiklikleriyle artık park sorunlarını daha farklı bir deyişle hatalarını gizleyemez oldu. Mega proje bakanlık ve büyükşehir belediyesi arasında bitli yorgan misali ortada kaldı. Derken 25 Ekim 2016’da devir yapıldı. Botanik Park Büyükşehir Belediyesinin himayesine gecti;2017 yazında ilk misafirlerini ağırlayacak diye beklerken Şehir Hastanesi engeline takıldı. İçinde oturma alanları, yürüyüş parkuru, kır düğünü alanı, ağaç fidanları, çeşitli bitkiler ve sosyal tesislerin bulunduğu Botanik Park, Sağlık Bakanlığı şehir hastanesi için sökülüyor. Tabi onca masraf da boşa gidiyor.

Şimdi okuyanlar sanmasınlar, Şehir Hastanesi’ne karşıyım. Karşı olduğum tek şey, çöpe giden milyonlar…Öngörüsüz, yeterli araştırılması yapılmadan sırf oldu bitti demek için göze hoş görünsün diye mesai verilen beceriksiz projeler…İşte tüm karşı olduğum bunlar. Yoksa seviniyorum bile çünkü oradan “BOTANİK PARK” çıkmayacağı aşikar gibiydi. Daha çok beklerdik. En azından arazi faydalı bir şeye hizmet edecek. Temennim sanılmasın “DEVLETİN MALI DENİZ”…Her kuruşunun iyi değerlendirilmesi şart. Çünkü her kuruşta milyonlarca insanın alın teri emeği mevcut.