Yerel

Çimenli Kanyonu doğaseverlerin gözdesi oldu

GÜMÜŞHANE’NİN KELKİT İLÇESİNDE SUYUN ANA KAYAYI METRELERCE OYMASI SONUCU ORTAYA ÇIKAN ÇİMENLİ KANYONU İLGİNÇ FİGÜRLERİ, BUZ GİBİ SULARI, SERİN HAVASI VE DOĞAL GÜZELLİKLERİYLE BU YAZA DAMGA VURAN MEKANLARDAN BİRİSİ OLDU.

Abone Ol

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde suyun ana kayayı metrelerce oyması sonucu ortaya çıkan Çimenli Kanyonu ilginç figürleri, buz gibi suları, serin havası ve doğal güzellikleriyle bu yaza damga vuran mekanlardan birisi oldu.

İlçeye adını veren Kelkit Çayının doğduğu yer olan Çimenli köyü sınırlarındaki Balahor Dersinde bulunan Yılanlı veya Çimenli Kanyonu olarak nitelendirilen alan özellikle bu yıl doğa sever ve macera severlerin mekanı oldu.

Trabzon’daki neredeyse tüm dağcılık kulüplerinin akın ettiği kanyonun bu haftaki misafirleri hem Gümüşhane’nin doğal güzelliklerini hem de kanyonu tanıtan Gümüşhane Dağcılık, Doğa Sporları ve Gençlik Derneği (GÜDAK) oldu.

İl merkezinden 19 sporcunun katıldığı etkinlikte yaklaşık 4 kilometrelik aşağı kanyondan yürüyüşe başlayan sporcular zaman zaman bel seviyesine çıkan suda heyecan dolu bir yürüyüş etkinliği yaptı, kanyonun eşsiz manzarası ve soğuk suyun keyfini çıkardı.

Sıcak havada kanyondan akan tertemiz suyun oluşturduğu taş havuzlarda yüzerek serinleyen sporcular suyun kayalarda oluşturduğu ilginç figürleri, binlerce yıllık oluşumları gözlemleme şansı buldu.

Derin ve sarp kanyon çıkışı orman içinden yürüyüşlerine devam eden sporcular yaylada etkinliği sonlandırarak 9,5 kilometrelik parkuru tamamladı.

Etkinliğe katılan ve adrenalin dolu anları iliklerine kadar yaşayan sporculardan Samet Çelik, Çimenli Köyündeki kanyonun doğaseverler için saklı bir cennet olduğunu belirterek, “Her adımda heyecanı hissediyorsunuz. Bir doğa aşığı olarak, bu tür zorlu parkurlar benim için büyük bir tutku. Kanyonun her köşesi bambaşka bir güzellik sunuyor. Burada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Zorlu geçitlerden geçerken, bir yandan da bu eşsiz doğanın tadını çıkardık. Burası tam bir doğa harikası” dedi.

Kanyonun turizm açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, bölgenin doğa sporları ve ekoturizm için daha fazla tanıtılması gerektiğini ifade eden Çelik, “Burası sadece doğa sporları için değil, aynı zamanda huzur bulmak ve doğayla iç içe olmak isteyen herkes için ideal bir yer. Umarız bu tür etkinliklerle bölgenin güzellikleri daha fazla insana ulaşır” diye konuştu.

Etkinlik sorumlusu Ahmet Yıldız ise “Kelkit Çimenli köyünden başlayan yürüyüşümüze 19 katılımcı ile başladık. Yaklaşık 4 kilometrelik bölüm olan aşağı kanyonda Kelkit çayının suyu ile serinledik. Ormandan devam eden yürüyüşümüzde sarıçam ve meşe ormanlarının serinliği içinde devam ettikten sonra yayladaki çeşmede mola verdik. Mola sonrası buğday tarlasının kenarından devam eden yürüyüşümüz yaylanın güzel ve enfes manzarası içinde devam ettikten sonra Çimenli köyünde toplam 9,75 kilometre yürüyüş yaparak tamamladık. Kanyon, orman ve yayla manzarası eşliğinde gerçekleştirdiğimiz yürüyüşümüz bölgedeki en güzel faaliyetlerden biriydi” ifadelerini kullandı.