Acil sezaryenle bebeğini doğuracak annenin anestezisini de biz uygularız, heyecan ve korkusunu yenmesi için elini de biz tutarız…
Yoğun bakımın kapısında “Çok şükür, hastamız gözlerini açtı” müjdesini size, biz veririz…
“Ameliyattan uyanabilirsem, anneme iyi olduğumu haber verin, uyanamazsam hakkını helal etsin” diye bize fısıldarsınız.
Sağ salim ameliyat olmanız için çalışır, yoğun bakımda iyileşebilmeniz için ilaçlarınızı, serumlarınızı ayarlar, nefesinizi düzenler; bu zor zamanı el ele, sizlerle ve sevdiklerinizle birlikte göğüsleriz.
Kardeşinizin, ya da eşinizin veya çocuğunuzun, anne-babanızın, hatta bizzat sizin, hayatta kalışınıza tanıklık ederiz. Ya da ne kadar uğraşırsak uğraşalım elimizden bir şey gelmemesi gibi çok ağır bir yükü sırtlarız.
Bizim karşılıksız emeğimiz, sizlerin uğraşısı, yakınlarınızın ve hepimizin duası…. Hep iyileşme ile sonlansın isteriz.
Uğraşıp, hayatta kalmalarına destek olduklarımızı çoğu zaman hatırlayamayabiliriz; ama gücümüzün yetmediği, kaybettiğimiz hastalarımızın acısını hiç bir zaman unutamayız…
Herhangi bir sebeple evde ya da hastanede bilincini yitiren, durumu ağırlaşan, kalbi duran, nefes almakta zorlanan, zehirlenen, kaza geçiren, tüm vücudu ağır mikrop kapan tüm hastaları, yoğun bakımda bize teslim edersiniz. Biz, o hastalara tanı koyar, tedavi ederiz. Nefes alamayanların, nefes almasını sağlar; takip ve tedavi eder; onları hayata bağlamaya çalışırız. Diğer branşlardan doktor arkadaşlarımızla işbirliği içerisinde çalışır, onlarla sürekli bilgi ve fikir paylaşımı yapar, birbirimize destek oluruz. Geceleri, Anesteziyoloji ve Reanimasyon uzmanları olarak dönüşümlü hastanede nöbete kalırız. Bir grup Anesteziyoloji ve Reanimasyon uzmanı, sabaha kadar yoğun bakımda yatan hastalar için çalışırken; diğer grup ise, sabaha kadar süren acil ameliyatlarda anestezi verir. Bunlar yaptığımız işlere yalnızca birkaç örnektir. Anesteziyoloji ve Reanimasyon uzmanların üzerinde çalıştığı önemli konulardan bir diğeri ise ağrı tedavileridir.